Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όλα έτοιμα για την ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας


ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 
«Ξεπάγωσε» η διαδικασία για την ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, με τη χθεσινή απόφαση του κρατικού Λιμενικού Ταμείου που ξεμπλοκάρει την εκχώρηση των περιουσιακών του στοιχείων…
Την είδηση έσπευσε να ανακοινώσει η δημοτική αρχή, που σε σχετικό δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της σημειώνει: «Με ψήφους έξι (6) έναντι τριών (3), το Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου (ΝΠΔΔ) αποφάσισε σήμερα, την διαβίβαση του πρακτικού και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής, μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου (ΝΠΔΔ) και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (ΝΠΔΔ).
Μετά την εξέλιξη αυτή, απομένει η έκδοση διαπιστωτικής πράξης (αφού υπογραφεί ΚΥΑ για το προσωπικό) από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα Μανώλη».
Ουσιαστικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας παίρνει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του κρατικού Λιμενικού Ταμείο, το οποίο δεν θα είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει και κατά συνέπεια να υποστηρίξει λιμενικούς χώρους σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, όπως στο Δήμο Δυτικής Μάνης ή στο Δήμο Μεσσήνης.
Όσον αφορά το Δήμο Τριφυλίας, ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία δικού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Πηγή : kalamatajournal