Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη για το καρναβάλι των Φούληδων


Σύσκεψη για την διοργάνωση καρναβαλιού στην Τριφυλία το γνωστό καρναβάλι των Φούληδων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Φιλιατρά με την συμμετοχή του δημάρχου Κώστα Κόλλια και της προέδρους του Κοινωνικού Φορέα Βιβής Παντελάκη. 
 Από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη που είχε ενδοπαραταξιακό χαρακτήρα εκφράστηκε η βούληση να γίνει το καρναβάλι αν και ξεκαθαρίστηκε ότι ο δήμος από την πλευρά του εν μπορεί να διαθέσει χρήματα. Σημειώθηκε όμως ότι ο κόσμος το θέλει το έχει στηρίξει αλλά και ότι μέσα από χορηγίες μπορεί να εξασφαλιστούν τα έξοδα για την διοργάνωση του.
Όπως μας επισήμανε η κ. Παντελάκη που πέρα από την ιδιότητα της προέδρους είναι και από κύρια οργανωτικά μέλη του καρναβαλιού φαίνεται ότι υπάρχει η θέληση και επιθυμία για την πραγματοποίηση του καρναβαλιού το οποίο σημείωσε μπορεί ακόμη να μην μπορούμε να το πούμε θεσμό αλλά σίγουρα έχει γίνει συνήθεια για την περιοχή.
Μάλιστα όπως μας ανέφερε σήμερα το απόγευμα θα υπάρχει συνάντηση με όλους τους Συλλόγους των Φιλιατρών και εφόσον υπάρξει η στήριξη τους – κάτι που αναμένεται – θα πραγματοποιηθεί το καρναβάλι , ενώ επισήμανε πως ζητούν την στήριξη όχι μόνο των Συλλόγων των Φιλιατρών αλλά και των άλλων πόλεων του Δήμου. Επίσης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο κόστος είναι η κάλυψη των ηχητικών τα οποία όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα καλυφθούν από την Costa Navarino , από εκεί και πέρα σημείωσε και με άλλες μικρότερες χορηγίες μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα , καθώς ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα και μπορεί να έχει μόνο οργανωτικό ρόλο.
 Κ.Μπ.
Πηγή : eleftheriaonline