Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ασφαλές Διαδίκτυο από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού


Σε μια γεμάτη αίθουσα στο Βορέειον Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥσε συνεργασία με το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών και αφορούσε την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. 

Ο καθηγητής πληροφορικής στο ΤΕΙ Αμαλιάδας Σπύρος Ζαφειρόπουλος, η Φωτεινή Βλαχωπουλιώτη Κοινωνική Ανθρωπολόγος καθώς και η Ψυχολόγος Ρομάνα Σπερώνη υπεύθυνες στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο. του Νομού Μεσσηνίας, ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Τόνισαν ιδιαίτερα την σχέση των γονιώνμε τα παιδιά τους, τον κίνδυνο, την πρόληψη, τον τρόπο επίβλεψης, αλλά και τα συμπτώματα που μπορούν να παρουσιάσουν από την εξάρτησή τους στο διαδίκτυο. 

Ο Όμιλος με αυτήν την εκδήλωση έδωσετην ευκαιρία για προβληματισμό πάνω σε αυτό το επίκαιρο θέμα, της σχέσης μας δηλαδή με το διαδίκτυο, την σωστή χρήση του, αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν.

Τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ τους ομιλητές καθώς και το Σύλλογο Φιλοπρόοδων για τη φιλοξενία στον χώρο του.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από την χθεσινή εκδήλωση, που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο, είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος και κυρίως αν είναι γονιός.



Πηγή : filiatranet