Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση σήμερα στην Αθήνα για το μέλλον του τμήματος Λογοθεραπέιας


Η ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, για το μέλλον, μέσω του σχεδίου «Αθηνά», του ΤΕΙ Καλαμάτας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Φορείς και πολιτικοί σχηματισμοί, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασαν για την κατάργηση του Τμήματος Λογοθεραπείας, αφού θεωρούν ότι αποτελεί το πλέον δυναμικό κομμάτι του εκπαιδευτικού ιδρύματος κι αυτό που αποτελεί προϋπόθεση για τη μελλοντική του ανάπτυξη. Τόσο οι βουλευτές του νομού όσο και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ξεκαθάρισαν τη θέση τους επί του συγκεκριμένου θέματος και ανακοίνωσαν, μάλιστα, σχετικές πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δ. Σαμπαζιώτης, μαζί με τον πρύτανη του ΤΕΙ, Δ. Βελισσαρίου, πρόκειται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Στόχος της επίσκεψης είναι να πείσουν τους αρμόδιους του υπουργείου να παραμείνει το Τμήμα Λογοθεραπείας στην πόλη και να μη μεταφερθεί- συγχωνευτεί με το ΤΕΙ Πάτρας, όπως προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά».

Συνέλευση σπουδαστών
Στο μεταξύ, χθες, σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΙ, πραγματοποιήθηκε συνέλευση από τους σπουδαστές  σχετικά με το μέλλον του Τμήματος Λογοθεραπείας και τι μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους για να παραμείνει στην πόλη.
Κύριο χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στην αίθουσα ήταν ο προβληματισμός των σπουδαστών για την ενδεχόμενη μεταφορά.
Τελικά, ύστερα από ψηφοφορία, αποφάσισαν να στείλουν έγγραφο στον υπουργό μέσω της αντιπροσωπείας που θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνέλευση για να αποτιμήσουν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Πηγή : tharrosnews