Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κατασχέσεις εξοπλισμού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου!

Στον ...αέρα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου!

Δυο δικαστικοί επιμελητές βρέθηκαν την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου ώστε να ξεκινήσουν ενέργειες για την κατάσχεση εξοπλισμού! Τις ενέργειες αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται χρήματα, από την προηγούμενη διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου (Κλαουδάτος - Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε.).
Το ιστορικό
Μετά την έξωση της εταιρίας Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε. από τον ΕΟΣ Τρίπολης για την μη καταβολή των ενοικίων, ο ΕΟΣ δεν προέβει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να διεδικήσει τον ήδη υπάρχων εξοπλισμό. Επίσης έμειναν πολλές οικονομικές εκκρεμότητες προς ιδιώτες, οι οποίοι ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους οφείλονται εναντίον της εταιρίας. Για την ιστορία, η εταιρία Οστρακίνα Α.Ε.Τ.Ε. προχώρησε σε επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις το διάστημα 2004-06.
Αποφάσεις κατάσχεσης... και όποιος προλάβει
Τον Δεκεμβρίου του 2012 βγήκαν οι πρώτες αποφάσεις υπέρ των επιχειρηματιών για κατάσχεση εξοπλισμού. Πριν λίγες μέρες, εμφανίστηκε αρχικά ιδιώτης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του ArcadiaPortal.gr, ζήτησε από την τωρινή διοίκηση του Χιονοδρομικού να μην χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί από το δικαστήριο, σε ποιον θα καταλήξουν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός. Ο πρώτος ιδιώτης φέρεται να είχε ξεκινήσει διαδικασίες για την κατάσχεση εξοπλισμού, αλλά καθυστερούσε λόγω γραφειοκρατίας.
Την Δευτέρα 04/02/2013 εμφανίστηκε δεύτερος ιδιώτης μαζί με δυο δικαστικούς επιμελητές. Αρχικά ζητήθηκαν από τους υπεύθυνους του Χιονοδρομικού τα τιμολόγια και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο εξοπλισμός ανήκει στον ΕΟΣ Τρίπολης και ότι έχει νομίμως επινοικιαστεί στους τρίτους που ανέλαβαν την διαχείριση του Χιονοδρομικού. Καθώς δεν παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, οι δικαστικοί επιμελητές προχώρησαν στην κατάσχεση του Χιονοστρωτήρα, του αναβατήρα Αρκτούρου, τεσσάρων χιονο-σκούτερ και άλλου εξοπλισμού υπέρ του ιδιώτη, ώστε να εξασφαλίσει τα οφειλόμενα του.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πάρα πολλά...
    Από την στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου ότι παρακρατήθηκαν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του Χιονοδρομικού, υπέρ του ΕΟΣ Τρίπολης, με ποιο καθεστώς έγιναν οι διαγωνισμοί και πως έγινε η επινοικίαση σε τρίτους τα τελευταία χρόνια;
    Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς είχαν ενημερωθεί για το αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επικρατούσε;
    Που κατέληξαν τα χρήματα που έδωσε ο Δήμος Τρίπολης, ώστε να βοηθήσει την λειτουργεία του Χιονοδρομικού με σκοπό την αύξηση του Τουρισμού;
    Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;
Αναμένεται "καυτό" Δημοτικό Συμβούλιο
Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αναμένεται να γίνει προ ημερησίας διατάξης συζήτηση, το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης, όπου θα παραστούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΣ Τρίπολης.

Πηγή : messiniaportal