Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

«Διάφανο» concept για το iPad του μέλλοντος


Εντυπωσιακός σχεδιασμός γα το tablet της Apple

Ο καλλιτέχνης Ricardo Alfonso, αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχεδιασμό του μελλοντικού iPad, που στη φαντασία του θα πρέπει να είναι διάφανο. Είναι μία πολύ αισιόδοξη ιδέα, για τα δεδομένα της εποχής μας, αλλά δε φαντάζει αδύνατη για το μέλλον.

Ο Alfonso μας παρουσίασε λοιπόν μία άκρως εντυπωσιακή συσκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τη διαφανή οθόνη, τις λιτές σχεδιαστικά γραμμές και το πολύ μικρό πάχος. Η εύλογη ερώτηση που γεννάται στον καθένα που βλέπει για πρώτη φορά το συγκεκριμένο concept, είναι το που βρίσκονται όλα τα σημαντικά μέρη για τη λειτουργία της συσκευής.

Η απάντηση βρίσκεται στις δύο μη διαφανείς περιοχές στο επάνω και στο κάτω μέρος της συσκευής. Βέβαια, το μέγεθος των σημερινών εξαρτημάτων, κάνει αδύνατη την τοποθέτηση επεξεργαστών, καρτών μνήμης, μπαταρίας κτλ. μέσα σε αυτούς τους χώρους, αλλά η εξέλιξη τς τεχνολογίας μας δίνει την αισιοδοξία, πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Εμείς ελπίζουμε πως η εξέλιξη της τεχνολογίας των διάφανων οθονών, καθώς και ο τομέας των μπαταριών θα φτάσουν σε ένα τέτοιο επίπεδο μέχρι την κυκλοφορία του iPad 6.





Πηγή : newsbeast