Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεύτηκε ο Εθελοντισμός του ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας


Βράβευση του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Αγρίων Ζώων Μεσσηνίας
Τη Δευτέρα που μας πέρασε 18 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εδήλωση για τα 30 χρόνια του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.
Την εκδήλωση διωργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αίγινας και η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ και στο ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την καλύτερη λειτουργία και προσφορά του κέντρου.
Για το έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ, μίλησαν, η Διονυσία–Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ιδρυτής Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, ενώ την εκδήλωσησυντόνισε ο Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση από τη Περιφέρεια και το Δήμο Αίγινας των εθελοντών του ΕΚΠΑΖ. Μεταξύ αυτών βραβεύτηκε και ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Μεσσηνίας που εδώ και ένα χρόνο δίνει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ζώα και πουλιά στο νομό μας και ταυτόχρονα εκπονεί σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ πρόγραμμα επανένταξης τους.
Πηγή : messinia