Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

KALAMATA IN: Εικονική ξενάγηση της Καλαμάτας- ανανεωμένη και εμπλουτισμένη

Μία πρωτοποριακή εφαρμογή για την Καλαμάτα, που δημιουργήθηκε πριν τρεις μήνες από δύο νέους Καλαματιανούς επιστήμονες και προβάλλαμε στην "E", ανανεώθηκε και οι συντελεστές της μας καλούν να την εξερευνήσουμε και να περιηγηθούμε μέσω αυτής στην πόλη μας. Πρόκειται για την εφαρμογή εικονικής ξενάγησης της Καλαμάτας "InCity° Kalamata", μέσω της οποίας ο χρήστης του Ιντερνετ έχει τη δυνατότητα να "περπατήσει" στην πόλη και να περιηγηθεί σε δημοφιλή, εμπορικά και πολιτιστικά σημεία της.

Πρωταρχικός στόχος της δράσης αυτής είναι η προβολή της περιοχής και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η εικονική περιήγηση του χώρου με δυνατότητα περιστροφής κατά 360° και μετάβαση από σημείο σε σημείο, δίνοντας την αίσθηση στο χρήστη ότι βρίσκεται στο χώρο.
Η εφαρμογή αυτή, η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.kalamatain.gr, προβάλλεται από σήμερα με ανανεωμένο περιβάλλον, περισσότερες περιοχές και χρηστικές λειτουργίες, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στον επισκέπτη της πόλης να βρει εύκολα δημοφιλή σημεία της, σημεία διασκέδασης, πλατείες και πάρκα, ξενοδοχεία, εκκλησίες, παραλίες και άλλα. Ολα αυτά μάλιστα, αποτυπωμένα πάνω στο χάρτη, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση και κατηγοριοποιημένα, ώστε να είναι εύχρηστη ακόμη και από τον πιο άπειρο χρήστη του Ιντερνετ. 
Για την καλύτερη προβολή της περιοχής οι δημιουργοί της εφαρμογής συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τον Δήμο Καλαμάτας και την Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Πηγή : eleftheriaonline