Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θα φέρει κρουαζερόπλοια η Δημοτική Αρχή!


Ο δήμαρχος Παν. Νίκας σημείωσε ότι υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο για την αύξηση της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού


Πολύ σύντομα θα σταματήσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας να «αρμενίζουν βαρκούλες» και το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης θα σφύζει από κίνηση, με επιβάτες από τα κρουζερόπλοια που θα έρχονται. Όλα αυτά, υπό την προϋπόθεση το Λιμενικό Ταμείο να γίνει Δημοτικό, διαδικασία που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στη βαρύγδουπη πρόβλεψη και δήλωση προχώρησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως είπε, για την αύξηση του αριθμού κρουζερόπλοιων στην Καλαμάτα η Δημοτική Αρχή κινείται αθόρυβα αλλά δημιουργικά και μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι, όμως, βέβαιος, ότι θα αποδώσουν καρπούς και το 2013 ο αριθμός κρουαζιερόπλοιων που θα καταπλεύσει στην Καλαμάτα θα είναι μεγαλύτερος από την προηγούμενη χρονιά!

Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μόλις πάρει «σάρκα και οστά» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στο ύψος του καταστήματος «Κοιλάκου» στην παραλία.
Τέλος, αναφερόμενος στις προχθεσινές ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για τον προγραμματισμό που υπάρχει στο θέμα του τουρισμού, τόνισε ότι το γεγονός είναι θετικό και ορθά επελέγη ως τόπος ανακοίνωσης η πρωτεύουσα, μια και εκεί κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Δεν παρέλειψε να τονίσει, όμως, ότι για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος θα χρειαστεί συντονισμός και συνέργεια απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διότι η Πελοπόννησος έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε τόπο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών.


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Πηγή : tharrosnews