Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Καρναβάλι στην Καλαμάτα


Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το ‘’Μυστικό’’ που κρύβει η πριγκίπισσα Ιζαμπώ. Μια σειρά από παιχνίδια αθλητικού, καλλιτεχνικού, πολιτιστικού και ιστορικού χαρακτήρα περιμένουν τους καρναβαλιστές που θα πάρουν μέρος σε 7 ξεχωριστά δρώμενα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι υπόλοιπες προετοιμασίες. Τα λάβαρα των Καρναβαλικών πληρωμάτων είναι ήδη  έτοιμα. Συνεχίζεται η έκθεση των στολών στο Πνευματικό Κέντρο, όπου όλο και περισσότερα  πληρώματα φέρνουν τις στολές τους. Εκατοντάδες απλοί πολίτες επισκέπτονται το χώρο που γίνεται  η έκθεση (καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα),  τις ώρες λειτουργίας του  Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα, από τις 18:00 έως 20:00μμ, κάθε απόγευμα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής βρίσκονται εκεί, για την καλύτερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να πάρουν πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Με γοργούς ρυθμούς προχωράει και το πρόγραμμα της τελετής έναρξης, την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στην πλατεία 23ης Μαρτίου (μπροστά από τον  Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων). Οι χορευτικές ομάδες, οι τραγουδιστές και οι υπόλοιποι συντελεστές συνεχίζουν τις πρόβες για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση.


Προχθες, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Δημαρχείο, όπου 15 μουσικοί παραγωγοί (djs ), οι οποίοι θα πάρουν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις «ντύνοντας» μουσικά το δικό μας Καλαματιανό Καρναβάλι, αντήλλαξαν ιδέες και απόψεις με την Καρναβαλική Επιτροπή για την καλύτερη και αρτιότερη μουσική επένδυση. Επίσης, πρότειναν την διενέργεια μιας Μουσικής Ημερίδας ( Djs Parade), για φιλανθρωπικό σκοπό, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με τον Κοινωνικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Καλαματιανού Καρναβαλιού.


Μην ξεχνάτε… από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου…
Της Αποκριάς η στράτα … πάει Καλαμάτα !!!



Πηγή : messiniaportal