Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κάθειρξη 10 χρόνων σε τσιγγάνο που άρπαζε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλεία


Της Βίκυς Βετουλάκη


Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 34χρονο τσιγγάνο που τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012 μπήκε σε 3 κοσμηματοπωλεία, άρπαξε χρυσαφικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έσπρωξε τους ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.
Ο τσιγγάνος εμφανίσθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου μετανιωμένος, δηλώνοντας πως έκανε χρήση ναρκωτικών και προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη δόση του, ενώ ευχαρίστησε που τον έβαλαν φυλακή και γλύτωσε από τα ναρκωτικά.

Σε 3 κοσμηματοπωλεία
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 34χρονος στις 23 Αυγούστου μπήκε στο πρώτο κοσμηματοπωλείο και ζήτησε να δει χρυσές αλυσίδες για την αρραβωνιαστικιά του. Όταν ο ιδιοκτήτης δεν τον κοιτούσε, άρπαξε ένα χρυσό σταυρό. Ο ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε, το κατάλαβε, όταν ο τσιγγάνος έφυγε, προσπάθησε να τον κυνηγήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης, είπε ότι πριν από 20 ημέρες ο πατέρας του κατηγορουμένου τού έδωσε 500 ευρώ που ήταν η αξία του σταυρού.
Στο δεύτερο κοσμηματοπωλείο, δύο ημέρες μετά, ο δράστης ζήτησε να δει δαχτυλίδια. Όταν η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι δεν ήταν πελάτης, προσπάθησε να τον απομακρύνει και αυτός, σπρώχνοντας, την πέταξε κάτω, ενώ η μάρτυρας κατέθεσε ότι της έριξε μια κλωτσιά και έφυγε με 4 χρυσά δαχτυλίδια.
Στην τρίτη περίπτωση, στις 5 Σεπτεμβρίου, από άλλο κοσμηματοπωλείο ο δράστης πήρε ένα δαχτυλίδι, η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να τον συγκρατήσει και αυτός την έσπρωξε. Ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε σε ένα ταξί και βρήκαν στην κατοχή του το δαχτυλίδι.

Ένοχος
Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι τότε είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά και ο ίδιος μεγαλώνει τα 6 του παιδιά τώρα που είναι στη φυλακή. Ο δε κατηγορούμενος ευχαρίστησε που μπήκε στη φυλακή, λέγοντας πως έτσι σώθηκε από τα ναρκωτικά. Είπε πως δε χτύπησε τις δύο γυναίκες, αλλά στην προσπάθειά τους να τον συγκρατήσουν έπεσαν στο έδαφος. Επίσης, πάντα δούλευε και έφτασε σε αυτό το σημείο από τα ναρκωτικά.
Τελικά, το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο και του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 2 μήνες για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε στις δύο γυναίκες.

Πηγή : tharrosnews