Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

30 μαθητές στο διαγωνισμό Φυσικής

Με τη συμμετοχή 30 παιδιών από λύκεια της Καλαμάτας και της περιφέρειας του νομού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο 1ο Λύκειο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο 23ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής.

«Ο διαγωνισμός είναι για μαθητές που είναι καλά διαβασμένοι, πάνω από το μέσο όρο», μας είπε ο καθηγητής Νίκος Κοσμόπουλος, πρόεδρος της τοπικής επιτροπής διαγωνισμού. Παρατήρησε ότι «οι μαθητές μετρούν τις δυνάμεις τους και όσοι έχουν ταλέντο στη Φυσική, θα εξελιχθούν, θα πάρουν ώθηση». Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι πέρα από το θεωρητικό μέρος, ο διαγωνισμός έχει και εργαστηριακό, καθώς «ζητεί από τους μαθητές να μελετήσουν άσκηση που βασίζεται σε πείραμα. Να αναλύσουν και να αξιολογήσουν δεδομένα και να βγάλουν συμπεράσματα».

Ο κ. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε το διευθυντή του 1ου Λυκείου κ. Λιακέα για τη φιλοξενία και την προετοιμασία του σχολείου για το διαγωνισμό και ανέφερε πως ο πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού και οι επιτηρητές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, δεν πληρώνονται. Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η β’ φάση του διαγωνισμού για τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ’ λυκείου θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Πηγή : eleutheria online