Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τα σκουπίδια που... θα φάμε στη μούρη απασχόλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας


Tο θέμα των σκουπιδιών αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην 5η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με την ενημέρωση εκτός ημερήσιας διάταξης να καταλήγει σε απολογία του Δημάρχου για την....επιτροπή που συστάθηκε το 2012 στο Δήμο αλλά πέταξε το μπαλάκι των εξελίξεων στο Περιφερειακό ΦΟΣΔΑ! Ουσιαστικά ο Δήμος περιμένει τη μεταφορά σε ΧΥΤΑ εκτός περιφέρειας με δαπάνες του Δήμου μιλώντας για..εξόντωση καθώς θα επιβαρυνθεί ο Προυπολογισμός του Δήμου! Mάλιστα ο Δήμαρχος μίλησε για χαοτική κατάσταση μεταξύ Περιφέρειας-ΥΠΕΚΑ καθώς η "κοστοβόρος μεταφορά θα μετακυλήσει το βάρος στους δημότες" επιμένοντας ότι αν χρειαστεί θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ για το θέμα αυτό. Εκτίμησε πάντως ο κ. Κόλλιας ότι η επιτροπή που συστάθηκε από το Δήμο προέβη σε ορισμένα βήματα εκτός της χωροθέτησης αφού δεν βρέθηκε χώρος ικανός για απόθεση απορριμμάτων.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης τόνισε ότι το μπαλάκι των Κυβερνήσεων επιβαρύνει τον λαό με εξοντωτικά Δημοτικά τέλη ενώ εκτίμησε ότι "έχουν ευθύνες οι παρατάξεις της πλειοψηφίας.. Ο κ. Μπακούρος από την αντιπολίτευση ζήτησε να λειτουργήσει σε επίπεδο Δήμου η ανακύκλωση με λύσεις για τα οργανικά υπολλείμματα, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσαργύρης αποκάλυψε κοινή συμφωνία για ανακύκλωση με την Οιχαλία καθώς ο Δήμος μας έχει ζητήσει την προμήθεια 150 μπλε κάδων που θα έρθουν σύντομα.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε για αδράνεια του Δήμου κλείνοντας τα μάτια πετώντας το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, ενώ ο Γιάννης Μερκούρης πρότεινε διαλογή στη πηγή, ρωτώντας τι γίνεται με τα οργανικά υπολλείμματα Δήμων προτείνοντας την σύνταξη κανονισμού καθαριότητας για όλο το Δήμο. Ο κ. Καλκαβούρας τέλος μίλησε για αποφάσεις περί χωροθέτησης χωρίς την ανάλογη συνέχεια. Κοινή πεποίθηση ήταν ότι το 2013 αποτελεί ορόσημο καθώς η Ε.Ε. περιμένει στη γωνία για επιβολή προστίμων.

Πηγή : kyparissiotis