Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: "Σαπίζει" ο εξοπλισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού

Μία τρομακτική κατάσταση αντικρύζει κανείς όταν εισέλθει στον χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού στα Φιλιατρά, με μηχανήματα, εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις να "σαπίζουν" και να σκουριάζουν, μετά τα τόσα χρήματα που δαπανήθηκαν για την δημιουργία του.

Σκουριασμένα και εγκαταλελειμμένα μηχανήματα κάνουν συντροφιά σε περιστέρια που έχουν βρει καταφύγιο στο κτίριο. Σύμφωνα με την έρευνα του filiatranet, στον χώρο υπάρχει εξοπλισμός για την πατάτα που χρησιμοποιήθηκε την περίοδο 1981-1985, μηχάνημα για τα αγγούρια που τα τύλιγε σε ζελατίνα για εξαγωγές σε Γερμανία κλπ., ενώ ο εξοπλισμός για την ντομάτα δεν δούλεψε ποτέ.

Μηχανήματα και κτίριο ενισχύθηκαν τότε με πολλά εκατομμύρια δραχμές, ενώ σύμφωνα με την μελέτη το ποσό άγγιζε τα 550 εκ. δραχμές στις αρχές της δεκαετίας του 80΄, όπου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός δούλεψε δυναμικά μέχρι τα τέλη του 1990.


Μετά τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαχείρισή του, οι παραγωγοί της περιοχής διακινούσαν μόνη τα προϊόντα τους, ενώ σήμερα προσπαθούν και πάλι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός δυναμικού Συνεταιρισμού, χωρίς όμως ακόμη να το έχουν καταφέρει.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net