Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα από την κακοκαιρία

Παραλίγο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά από την αδιαφορία κάποιων, όταν από τους δυνατούς ανέμους έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι δέντρου από το χώρο του Βορέειον Πνευματικού Κέντρου σε σπίτι. Ανάστατοι και ακόμη ταραγμένοι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, όπως είπαν στο filiatranet είδαν σήμερα το πρωί στις 10 να πέφτει ένα μεγάλο κομμάτι δέντρου στο σπίτι τους, την ώρα που βγήκαν στο δρόμο με τα παιδιά τους για την παρέλαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όπως μας κατήγγειλαν, καθώς και στο παρελθόν έχουν πέσει ολόκληρα δέντρα αλλά και μεγάλα κλαδιά από τα πεύκα σε έναν χώρο που καθημερινά κατακλύζεται από πολλά παιδιά.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Βασιλική Μακρή, τόνισε χαρακτηριστικά ότι όταν έχει αέρα δεν μπορώ να κοιμηθώ ανησυχώντας για τα παιδιά μου, ενώ παρά τις αιτήσεις και τις αναφορές στον Σύλλογο και στον Δήμο, κανείς δεν έχει μέχρι τώρα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα. Από τον έναν στον άλλον μας στέλνουν.


Ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Λύκος αγανακτισμένος πλέον μας είπε ότι φτάσαμε σε σημείο να τους παρακαλάμε να κόψουν τα δέντρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, πριν είναι πολύ αργά. Να τονίσουμε εδώ, ότι πολλά πεύκα στην Βλαχέρνα έχουν γύρει και στηρίζονται σε άλλα δέντρα με τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να πέσουν και πλακώσουν όποιον βρίσκεται από κάτω.

Τα προβλήματα όμως από την κακοκαιρία έχουν χτυπήσει ολόκληρη την Τριφυλία όπως είπε στο filiatranet ο Προϊσταμενος του Γραφείου της ΔΕΗ στα Φιλιατρά κ. Ανδριανόπουλος Παναγιώτης, με έντονα τα προβλήματα στην παραλιακή ζώνη από το Καλό Νερό έως την Μάραθο. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και γίνεται χαμός από τα τηλεφωνήματα για ζημιές και βλάβες που έχουν προκληθεί από τους δυνατούς ανέμους.

Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net