Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Oι Κινέζοι «διψούν» για ποιοτικά Μεσσηνιακά προϊόντ

Μεγάλα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, ειδικά στα τρόφιμα, που σήμερα αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εξαγωγών μας προς τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά και στον τουρισμό, βλέπει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) αλλά και εξαγωγείς από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Όλα αυτά μετά τις επισκέψεις των τελευταίων μηνών κινέζικών αντιπροσωπειών στη Κυπαρισσία, Χώρα και άλλες περιοχές του Νομού όπου έδειξαν ενδιαφέρον για τα αγνά προιόντα που παράγει ο τόπος μας.. Οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας ακολουθούν σταθερά θετική τροχιά το τελευταίο διάστημα. Το 2012 οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν σε ποσοστό που άγγιξε το 50%, τοποθετώντας την ασιατική χώρα μεταξύ των 20 καλύτερων αγορών για τα ελληνικά προϊόντα, όπως είπε ο εμπορικός και οικονομικός σύμβουλος τής πρεσβείας τής Λ.Δ. της Κίνας στην Ελλάδα, Sun Liwei, σε εκδήλωση τού ΕΒΕΑ και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Δραστηριοποίηση στην αγορά της Κίνας: Εμπόριο και τουρισμός" λέγοντας ότι έμεινε ικανοποιημένος από τις επισκέψεις ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία σύμφωνα με αθηναικά μέσα για την Μεσσηνία που κερδίζει έδαφος για τα είδη της αλλά και ως τουριστικός προορισμός. 


Ο ίδιος σημείωσε ότι τα ελληνικά προϊόντα, όπως τα μάρμαρα, το κρασί και το λάδι, έχουν πολύ καλό όνομα στην κινεζική αγορά και οι συναλλαγές των δύο χωρών μπορούν να αυξηθούν με εξαγωγές από τη χώρα μας υψηλού επιπέδου προϊόντων, ενώ και η επίσκεψη Κινέζων τουριστών στη χώρα μας είναι ψηλά στη λίστα ενδιαφέροντός τους και, επίσης, είναι ένας τομέας που μπορεί να βελτιωθεί. Εξαγωγείς πάντως μας τόνισαν μετά την ημερίδα του ΝΗΛΕΑ στη Χώρα ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξωστρέφειας για τα προιόντα του τόπου μας..

Πηγή : radio936