Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Bitcoin: Το νόμισμα που έδωσε κέρδη 40% σε 48 ώρες


Το Bitcoin δεν είναι παρά μία εφεύρεση του ίντερνετ, ένα νόμισμα που δεν υφίσταται καν σε φυσική μορφή. Αυτό, όμως, δεν το αποτρέπει από το να καταρρίπτει σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ, δίνοντας κέρδη 40% στις τελευταίες δύο ημέρες. 

 Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 48 δολάρια στο βασικό του χρηματιστήριο, το Mt. Gox, έναντι των 13 δολαρίων που άξιζε τον Ιανουάριο και μόλις 5 σεντς το 2010. Τι ήταν αυτό που πυροδότησε το ράλι; Σύμφωνα με εκείνους που παρακολουθούν την αγορά αυτή, η απόφαση κάποιων μεγάλων δυνάμεων του ίντερνετ, όπως το site “φιλοξενίας” blogs, Wordpress και η online κοινότητα Reddit, να κάνουν δεκτό το ιντερνετικό νόμισμα στις συναλλαγές τους. 

 Τι είναι το Bitcoin 
 Οι υποστηρικτές του μιλούν για τη μεγαλύτερη εφεύρεση μετά το διαδίκτυο. Το Bitcoin είναι ένα δημιούργημα του ίντερνετ, η πιο οργανωμένη μέχρι στιγμής προσπάθεια για την καθιέρωση ενός εικονικού νομίσματος. Όμως, η μεγάλη του επιτυχία είναι ότι διανύοντας μόλις τον τέταρτο χρόνο της ύπαρξής του, το Bitcoin κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα του ίντερνετ και να εισέλθει στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. 

 Ένα νόμισμα που αρχικά απευθυνόταν στους λεγόμενους «geeks», τους ειδικούς της τεχνολογίας, σταδιακά «ανακαλύφθηκε» από μικροκαταθέτες που φιλοδοξούσαν να γίνουν εκατομμυριούχοι καθώς και καταστηματάρχες με on line παρουσία. Οι εκρηκτικές του αποδόσεις προσέλκυσαν την προσοχή των χάκερς, κάποιων traders νομισμάτων στους κορυφαίους επενδυτικούς οίκους της Wall Street αλλά και των κυκλωμάτων του οργανωμένου εγκλήματος, που ελέγχουν τη διακίνηση ναρκωτικών και πορνογραφικού υλικού μέσω του ίντερνετ. Ένα ελληνικό εστιατόριο στο κέντρο του Μανχάταν έγινε ένα από τα πρώτα καταστήματα του πραγματικού κόσμου στα οποία κανείς μπορεί να πληρώσει με τα Bitcoins του.

Πηγή : livester