Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σε κρίση οι οικογένειες - Το τίμημα πληρώνουν οι νέοι άνθρωποι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε περιόδους κρίσης προκειμένου να ανταποκριθούν στα βασικά τους έξοδα καθώς η μείωση μισθών με τις τιμές στα ύψη δεν βοηθά τον οικογενειακό προυπολογισμό. Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων προσπαθούν να επιβιώσουν αλλά κυρίως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τα οποία πλέον θεωρούνται...τεκμήριο από το νέο φορολογικό Νόμο.



Η κα Μαρία δήλωσε ότι "ο αγώνας για επιβίωση είναι τεράστιος καθώς πλέον δύσκολα συντηρούνται οι οικογενειακοί σχεδιασμοί, όταν εκτός από την μείωση μισθών και τα χαράτσια που πληρώνει ο κόσμος το δύσκολο είναι να αγοράσουν είδη καθημερινής ανάγκης καθώς στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές εκτοξεύονται". Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει το κοινό καθώς έχουν περιορίσει την αγορά βασικών αγαθών στο ελάχιστο όπως και ο περιορισμός της κατανάλωσης. 


Η κα Γεωργία Α. δηλώνει ότι περνά δύσκολα αφού "έχω δυο παιδιά άνεργα, ο γιός μου εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρεία και τον απέλυσαν με σκοπό να εργαστεί σε άλλη ασφαλιστική με το ένα τέταρτο του μισθού του που είναι ψίχουλα, η κόρη μου που έφυγε από την Αθήνα να έρθει στην Κυπαρισσία δεν τα βγάζει πέρα έχοντας να θρέψει δύο δίδυμα παιδιά οπότε καταλαβαίνουμε που μας οδηγούν". Το παράπονό της δικαιολογημένο καθώς "δεν εργάζεται ελπίζοντας σύντομα σε εργασία καθώς κάθε οικογένεια έχει με το ζόρι ένα εργαζόμενο ή ένα συνταξιούχο οπότε με άσχημες περικοπές βγαίνει πέρα". Πιστεύει ότι πρέπει να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι όπως οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι που έχουν παιδιά όταν καταργήθηκαν οι κατακτήσεις δεκαετιών όπως η ισόβια σύνταξη, ενώ την ίδια ώρα τα προιόντα ακριβαίνουν και οι συντάξεις μειώνονται. Εκτίμησε ότι η ανεργία είναι θέμα χρόνου να φτάσει πλέον στο 30% σε λίγο καιρό. 

ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ
ΕΝΑ νυχτερινό Γυμνάσιο στη Κυπαρισσία ζήτησε άλλη φίλη αναγνώστρια η οποία παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση. Κατέληξε λέγοντας ότι "η κρίση για τους νέους πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα σε συλλογικό επίπεδο για τις επόμενες γενιές που θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα με τις δουλειές πλέον να μειώνονται όσο περνά ο καιρός".

Πηγή : radio936