Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τριφυλία: Αποφάσεις προσλήψεων στο Δήμο και το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας

Αποφάσεις για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 11 καθαριστριών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δαπάνες για τις οποίες ανέρχονται σε 33.339,42 ευρώ, και 5 καθαριστριών για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δαπάνες για τις οποίες ανέρχονται σε 11.424,23 ευρώ.

Ακόμη, αποφασίστηκε να προσληφθούν 8μηνίτες στις εξής ειδικότητες: 13 εργάτες καθαριότητας, 2 οδηγοί, 1 χειριστής γκρέιντερ, 2 χειριστές τσάπας, 2 ηλεκτρολόγοι, 1 υδραυλικός και 2 εργάτες κοιμητηρίου. Επίσης, αποφασίστηκε να προσληφθούν 20 2μηνίτες ως εξής: 7 εργάτες καθαριότητας, 1 οδηγός, 6 για πυροπροστασία – πυρασφάλεια και 6 ναυαγοσώστες.

Σημειώνεται πως η απόφαση θα σταλεί αρμοδίως προς έγκριση, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα εγκριθούν όλες οι θέσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. Στο μεταξύ, την Τετάρτη το απόγευμα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν και αποφάσισαν για προσλήψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΑΠΗ.

Για τους Παιδικούς Σταθμούς αποφάσισαν την ανανέωση των 7 ατόμων που έχουν επιλεγεί, μέσω του ΕΣΠΑ, των οποίων, ωστόσο, δεν έχει γίνει η πρόσληψη, επειδή – ακόμα (!) – δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ.

Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ανανέωση με αυτούς, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν, ζητούν την έγκριση για πρόσληψη 8 ατόμων στους Παιδικούς Σταθμούς. Προσωπικό που απαιτείται, αφού από τις ελλείψεις τα παιδιά μένουν θεονήστικα και ουδείς συγκινείται στο Δήμο!

Για το ΚΑΠΗ, ενώ, όπως μας είχε πει ο πρόεδρος του Φορέα και είχαμε γράψει, θα ελάμβαναν απόφαση για 8 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, τελικά με λογιστικές προφάσεις αποφάσισαν να ζητήσουν την έγκριση πρόσληψης 4 ατόμων (1 φυσικοθεραπευτή, 2 οικιακών βοηθών και 1 νοσηλευτή), παρόλο που οι ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό είναι μεγάλες και απαιτείται άμεσα η στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυμναστή κ.ά.) για να μπορέσει να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες σε έχοντες ανάγκη πολίτες, σε μια περίοδο δύσκολη, που τα προβλήματα αυξάνουν!

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news