Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» στο Ελσίνκι

«Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και τη συμφωνία με τον Έλληνα Πρέσβη στη Φιλανδία Χρήστο Κοντοβουνήσιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας τους την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Φιλανδία, μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, αφού το ενδιαφέρον των Φιλανδών είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την Ελλάδα» δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι, όχι μόνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το «Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» όπου οι Φιλανδοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να γευτούν παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές.


Πηγή : pelops news