Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

6χιλ.ευρώ στο δήμο Καλαμάτας από τον ευρωβουλευτή Σαλαβράκο για το δεκατιανό των μαθητών

Σημαντικό ποσό προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νικόλαος Σαλαβράκος, στηρίζοντας εμπράκτως την παροχή δεκατιανού από το Δήμο σε οικονομικώς αδύνατους μαθητές. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά «για την ευαισθησία του και την προσφορά του» τον Καλαματιανό βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που τον επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από στελέχη του ΛΑΟΣ. Τόνισε, επίσης, ότι από τα 12.000 παιδιά της Καλαμάτας και της περιοχής της, που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ελάχιστα έχουν ανάγκη σίτισης, ο Δήμος όμως θα παρεμβαίνει με δράσεις σαν το δεκατιανό – στο πλαίσιο της ευρείας κοινωνικής του παρέμβασης - ακόμη και εάν ένα μόνο παιδί έχει ανάγκη.

Ο Ν. Σαλαβράκος τόνισε ότι η γενέτειρά του πόλη «ομορφαίνει συνέχεια και δημιουργεί το νόστο». «Αισθάνθηκα την ανάγκη ότι κανένα παιδί της Καλαμάτας δεν πρέπει να πεινάει», είπε ο ευρωβουλευτής, εξηγώντας ότι εξασφάλισε το ποσόν των 6.000 ευρώ που προσέφερε, με τη φροντίδα του ευρωπαϊκού κόμματος MELD. Ο κ. Σαλαβράκος προτίθεται να επαναλάβει ανάλογη προσφορά προς το Δήμο Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος προσέφερε διάφορα αναμνηστικά δώρα στον ευρωβουλευτή, μεταξύ των οποίων την «Προκήρυξιν προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς», κείμενο διαχρονικό και πανανθρώπινο της Επανάστασης που ξεκίνησε στην Καλαμάτα το 1821, το οποίο ενέπνευσαν οι αξίες του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού.


Πηγή : messinia portal