Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε στο Ελσίνκι ο Π. Τατούλης

Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Δήμαρχο του Ελσίνκι κ. Jussi Pajunen και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διεθνούς ετήσιας έκθεσης στη Φιλανδία “Matka” κ. Chirster Haglund κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Φιλανδία.

«Η Πελοπόννησος αποτελεί ιδιαίτερα φιλόξενο και ασφαλή τόπο, αλλά και προσφιλή προορισμό για τους Φιλανδούς πολίτες» ήταν το συμπέρασμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου της πρωτεύουσας του Ελσίνκι, όπου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Τατούλη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της, αλλά και τεχνική συζήτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Δήμαρχος του Ελσίνκι δήλωσε γοητευμένος από το φυσικό κάλλος της Πελοποννήσου και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Φιλανδών τουριστών για διακοπές στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα.      Στη συνάντηση με τον κ. Haglund, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της έκθεσης, η οποία αποτελεί ιδιωτικό φορέα ως προϊόν σύμπραξης 200 εταιρειών πριν από 100 χρόνια, λειτουργεί κερδοφόρα, με τζίρο 60 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κρατική επιχορήγηση και συγκεντρώνει πάνω  από 1,1, εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και εξέφρασε τη βούληση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όπως επίσης των αγροτικών προϊόντων και της ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών των δύο πλευρών.   


Πηγή : pelops news