Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τριφυλία: Οργανώνουν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις Οργανώνουν και οι Εκπαιδευτικοί της Τριφυλίας συμμετέχοντας σε ένα 10ημερο Δράσεων, με αφορμή την μνημονιακή πολιτική στην εκπαίδευση. Τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα είναι πολλά και γ΄αυτά μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Μεσσηνίας Παντελής Μπαζάνος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Β΄ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός, αλλά και η Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, Δέσποινα Στυλιανού.

Οι αντιδράσεις τους, όπως μας είπαν, επικεντρώνονται στις μειωμένες δαπάνες για την παιδεία, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, ενώ στους νέους εκπαιδευτικούς οι μειώσεις έφτασαν ακόμη και το 45% και του εφάπαξ στο 38%. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η μείωση των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών, με έντονα τα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων και παράλληλα την αύξηση των διδακτικών ωρών.

 Έτσι έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 18:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο συνάντηση των εκπαιδευτικών, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία. Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που θίγουν οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτικές στο μόνο που αποσκοπούν είναι η διάλυση του Δημόσιου Σχολείου:


Πηγή : filiatra net