Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Όχι μόνο δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, αλλά κυκλοφορούν και ανασφάλιστα οχήματα


«Κινούμενες βόμβες» αποτελούν οχήματα του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους και όμως είναι ανασφάλιστα!

Σημειώνουμε πως δεν πάει πολύς καιρός - σχεδόν ένας μήνας - από την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 22 Ιανουαρίου, όταν στο θέμα της έγκρισης εντάλματος προπληρωμής για τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων του Δήμου (ποσού 4.000 ευρώ για 25 οχήματα) ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της Επιτροπής, αντιδημάρχου Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, ότι πέρυσι κανένα όχημα του Δήμου δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ! Κυκλοφορούσαν, δηλαδή, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012, όπως εξακολουθούν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα, τα οχήματα του Δήμου Τριφυλίας χωρίς να έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και δίχως, βεβαίως, να έχει ελεγχθεί η καταλληλότητα και ομαλή λειτουργία τους!

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», οχήματα του Δήμου Τριφυλίας κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους και χρησιμοποιούνται για εργασίες σε όλη τη γεωγραφική του έκταση, όχημα ή ακόμη και οχήματα που δεν έχουν ασφάλεια, που είναι δηλαδή ανασφάλιστα!

Όπως μάθαμε, οδηγοί οχημάτων του Δήμου, καθώς και υπάλληλοι που λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους επιβαίνουν σε οχήματα του Δήμου, έχουν πολλές φορές επισημάνει στους πολιτικούς παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας το γεγονός ότι αυτά δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και είναι ανασφάλιστα. Πολλές είναι και οι διαμαρτυρίες για την τραγική τεχνική κατάσταση οχημάτων και μηχανημάτων, που είναι σαραβαλιασμένα και άκρως επικίνδυνα!

Όπως χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα αναφέρουν πληροφορίες του «Θ», τις οποίες με δυσκολία καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, ανασφάλιστο φέρεται πως είναι το απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση, η οποία εδώ και χρόνια έχει σταματήσει (γιατί;), και το οποίο χρησιμοποιείται από το Δήμο Τριφυλίας για την αποκομιδή των σύμμεικτων σκουπιδιών στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών!

Αν, όντως, υπάρχουν στο Δήμο Τριφυλίας και κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα, αυτό είναι μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα που αφήνει εκτεθειμένους το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας για τη λειτουργία του Δήμου. Παράλληλα, έχει τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, αφού δημοτικά οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και δίχως να είναι ασφαλισμένα.

Για να μην αιωρούνται, πάντως, ερωτηματικά σχετικά με τα οχήματα του Δήμου Τριφυλίας που κυκλοφορούν, και επειδή όσο και αν ψάξαμε στη Δι@υγεια - η οποία σημειωτέων επί μέρες «κολλάει», συνεχώς φορτώνει και τις περισσότερες φορές δεν ανοίγει - δεν κατέστη εφικτό να βρούμε κάτι σχετικό με την ασφάλιση οχημάτων στις αναζητήσεις, επιβεβλημένο είναι να απαντήσουν οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι του Δήμου: Είναι ασφαλισμένα όλα τα οχήματα; Αν ναι, πού είναι ασφαλισμένα, πώς, με ποιες αποφάσεις και ποια ασφαλιστήρια; Αν όχι, ποια οχήματα είναι ανασφάλιστα και γιατί;

Πηγή : tharros