Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κοινή συνεδρίαση αύριο στην Τρίπολη για την ενδιάμεση λύση

Κοινή συνεδρίαση για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συγκαλείται την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10 π.μ., στην Τρίπολη. Την πρόσκληση απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Εμμανουήλ Αγγελάκας και καλούνται να μετάσχουν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ ο οποίος εκπροσωπεί τους Δήμους της Πελοποννήσου, καθώς και της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ΥΠΕΚΑ (αρμόδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης) και του Υπουργείου Ανάπτυξης (αρμόδιος ο Υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης).

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, είναι μέλος της πενταμελούς επιτροπής την οποία εξέλεξε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ στις 19 Μαρτίου, προκειμένου αυτή να εκπροσωπεί τους Δήμους της Πελοποννήσου στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας (Κράτος - Περιφέρεια - Δήμοι) για την επίλυση του ζητήματος.

Η συνεδρίαση πρόκειται να διεξαχθεί σε συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν στο ΥΠΕΚΑ, σε σύσκεψη στις 11 Μαρτίου. Στη σύσκεψη αυτή έγινε αποδεκτή η πρόταση των 26 δημάρχων της Πελοποννήσου, για διαχείριση με κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων και ανακύκλωση, στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την οριστική λύση.

Υπενθυμίζεται πως, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, ο κ. Αγγελάκας κατά την επίσκεψή του στο Δήμαρχο περιέγραψε τον άμεσο στόχο: «Να δώσουμε τάχιστα λύση στην προσωρινή διαχείριση», ώστε να παύσει και η μεταφορά απορριμμάτων, που δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ κοστίζει πολύ.


Πηγή : pelops news