Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αδράνεια για τον Βιολογικό Κοπανακίου καταλογίζει ο Μερκούρης

Το θέμα με την αδράνεια για τον Βιολογικό καθαρισμό Κοπανάκιου και την επέκταση των δικτύων που έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες θίγει με επιστολή του στο Δήμαρχο Τριφυλίας ο Γιάννης Μερκούρης ως εντεταλμένος σύμβουλος στην Δ.Ε. Αετού. Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι:

Κύριε Δήμαρχε,
Συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια από την ολοκλήρωση εγκατάστασης των δικτύων αποχέτευσης στην Τοπική Κοινότητα Κοπανακίου, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Μετέπειτα απαιτούμενες ενέργειες για επέκταση των δικτύων αποχέτευσης και εγκατάστασης των δεξαμενών του βιολογικού έχουν αδικαιολόγητα παγώσει. Η όλη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο το έργο θα προχωρήσει και εύλογους φόβους ότι θα απενταχθεί. Ο βιολογικός για την Τ.Κ. Κοπανακίου είναι ένα έργο πνοής και ζωής και, ως εκ τούτου, επί μη ολοκληρώσεώς τους θα κατηγορηθούμε και θα φέρουμε το βάρος της εγκληματικής ολιγωρίας και της κοινωνικής αδιαφορίας. Συνεπώς, επιβάλλεται να προγραμματίσουμε άμεσα συνάντηση με τον περιφερειάρχη και με την δική σας παρουσία, ώστε να αρθούν οι όποιες ανησυχίες και να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της αιρετής περιφέρειας για να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Μερκούρης
ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ

Πληροφορούμαι ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα ο όμιλος ΑΤΕ Πειραιώς πρόκειται να απομακρύνει από την τοπική κοινότητα Κοπανακίου το ΑΤΜ, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί και μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΑΤΕ. Παρόλο που στελέχη της ΑΤΕ είχαν επισκεφθεί το τοπικό κατάστημα Κοπανακίου, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς και εγκατάστασης του ΑΤΜ σε χώρο του Δημοτικού καταστήματος, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ουδεμία σχετική ενημέρωση και εξέλιξη. Απευθύνω, λοιπόν, δημόσια έκκληση σε όποιον μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να συμβάλει στη διατήρηση του ΑΤΜ της ΑΤΕ, το οποίο εξυπηρετεί αρκετούς συνδημότες μας.

Ιωάννης Δ. Μερκούρης


Πηγή : kyparissiotis