Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΥΔΕ Μεσσηνίας – Καταργεί τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Γράφει ο Κάλχας

Μορφή Χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον  οι καταγγελίες για τον τρόπο δημοσιονομικού ελέγχου  από την καθ΄ύλην αρμόδια αρχή την ΥΔΕ Μεσσηνίας  των παραστατικών που φθάνουν σε αυτή  για έγκριση πληρωμών  πολλές εκ των οποίων εξοφλούνται μετά από ….μήνες φέρνοντας  οικονομική ασφυξία και την  απόγνωση  σε Δεκάδες  Μεσσήνιους επαγγελματίες που είχαν την ….ατυχία να παράσχουν  υπηρεσίες σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Την στιγμή που κάνουν ….χορό τα εκατομμύρια (το αποδεικνύουν άλλωστε οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ )  η υπηρεσία  ΥΔΕ Μεσσηνίας κάνει έλεγχο και απορρίπτει από τις πληρωμές τους ….Ψιλικατζήδες . Από την μία εγκρίνει πληρωμές  εκατοντάδων  χιλιάδων ευρώ  ( απ΄ευθείας αναθέσεις έργων των δήμων ) τα περίφημα 45 αρια  τα οποία όλοι οι παροικούντες  στην Ιερουσαλήμ  γνωρίζουν πως ανατίθενται …. (είναι πλέον κοινό μυστικό ) και από την άλλη απορρίπτει μικροποσά της τάξης των 50-100ευρώ  πχ για αλλαγή  αμορτσέρ σε κάποιο κρατικό αυτοκίνητο   η κάποια εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου που γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Ταυτόχρονα όμως γεννάται όμως το ερώτημα …..την στιγμή που τα παραστατικά που αποστέλλονται στην υπηρεσία για έγκριση πληρωμών και   πολλά  από αυτά έχουν ομόφωνα ψηφιστεί από τις αιρετές αρχές της περιφέρειας και των δήμων με ποια αρμοδιότητα η συγκεκριμένη  υπηρεσία τα  απορρίπτει και τα   ….πετάει στο καλάθι των αχρήστων . Ας αναλάβει λοιπόν και το έργο των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών  που προβλέπει ο νομοθέτης ( αφού στην πράξη τους καταργεί)  και να τελειώνει αυτή η κοροϊδία !


Πηγή : news messinia