Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στα πέτρινα αλώνια της Πτέρης και στα βουνά της Αυλώνας ο Ορειβατικός Σύλλογος

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στο χωριό των πέτρινων αλωνιών, στα παραδοσιακά Σκλαβέικα, ή Πτέρη, θα βρεθούν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Καλαμάτας, που καλούν κάθε άνθρωπο που αγαπάει τη φύση να ανέβει μαζί τους τα βουνά της περιοχής…

Οδηγός του Συλλόγου θα είναι ο Σύλλογος Πτέρης, που με αφετηρία και τερματισμό τα παραδοσιακά πέτρινα αλώνια και πηγάδια του χωριού θα οδηγήσει τους πεζοπόρους στις ρεματιές του Κοκκινόβραχου και θα ανέβουν την κορυφογραμμή Γκόζι και Πετραλώνι, υψόμετρο γύρω στα 1.000 μέτρα, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα μέσα στο μαγευτικό παρθένο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στα κουδουνίσματα των γιδοπροβάτων.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Πτέρης, «στα πόδια μας θα απολαύσουμε το Ιόνιο πέλαγος με την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο και τα Στροφάδια. Θα εντυπωσιασθούμε από την λίμνη του Καϊάφα και το Κατάκωλο με τον Πύργο Ηλείας. Θα δούμε τον Επικούρειο Απόλλωνα και την κοίτη της Νέδα με τα γύρω χωριουδάκια. Θα εντοπίσουμε το Τετράζι, το Μαίναλο, τον Ταΰγετο, την Καλαμάτα, τα βουνά της Κυπαρισσίας και τα Φιλιατρά.

Η συγκέντρωση θα γίνει στα τρία αλώνια στα Σκλαβέικα και η αναχώρηση στις 10 πμ. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και θα έχει διάρκεια 4-5 ώρες.

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου ή αν δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αρκεί να είναι παρόντες την ώρα της αναχώρησης».


Πηγή : kalamata journal