Τρίτη 16 Απριλίου 2013

1ο Βραβείο Εργασίας Ecomobility για την ομάδα του Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Η πρόταση για την Καλαμάτα ενθουσίασε

Με μια υπέροχη γιορτή ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τα δέκα χρόνια της εκστρατείας Ecomobility. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, που γέμισε από τη δροσιά και τον ενθουσιασμό των εφήβων, από τις ομάδες που έλαβαν μέρος.

Το δε βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του Ecocity στις Βρυξέλλες και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ την τρίτη η ομάδα του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Την απονομή του 1ου βραβείου έκανε η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ανέλαβε για δεύτερη χρονιά τη φιλοξενία της νικήτριας ομάδας, στην επίσκεψη που θα κάνει η αποστολή στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2013.

Τους μαθητές χαιρέτισαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ecocity. Μιχάλης Πετράκης και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Θάνος Βλαστός, καθηγητής του ΕΜΠ, ενώ την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, επιστημονικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας.


Πηγή : tharros news