Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Εξέπληξαν το κοινό τους οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Μία εξαιρετική παράσταση παρουσιάζουν αυτές τις ημέρες οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου Φιλιατρών, με τίτλο "Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία", στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο. Μια ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους, μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκος Αθανασόπουλος μιλώντας στο filiatranet, εξήγησε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και μας τόνισε την σημασία των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, όπως το θέατρο και ο αθλητισμός. Ένα θεατρικό έργο με πολλά διδακτικά μηνύματα όπου ο εγωισμός και η φιλαυτία καταστρέφουν την ζωή και από την άλλη η αυτογνωσία και η κριτική, που ελευθερώνουν από τα πάθη και τις αδυναμίες.

Η φιλόλογος του Γυμνασίου κα. Ελένη Δημητροπούλου μας ανέφερε ότι τα παιδιά προετοιμάστηκαν γ΄αυτό το έργο καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πέρα από τον χρόνο του σχολείου με αγάπη και μεράκι. Διδάχθηκαν μέσα από αυτό τι σημαίνει ευθύνη, συνέπεια και συλλογικότητα.

Η κα. Θεοδώρα Γουζέα φιλόλογος του Γυμνασίου στάθηκε στην δυσκολία που υπήρχε αρχικά στον συντονισμό των 40 περίπου παιδιών, το οποίο όμως τελικά με καλή συνεργασία και προσπάθεια έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στην σκηνή. Ο μαθητής της Γ΄Γυμνασίου και "Ιππότης" Χαράλαμπος Κατσούλης, τόνισε την θέληση και την συνεργασία που υπήρχε για να βγει αυτή η παράσταση, ενώ η ιδέα του ότι θα ήμασταν όλοι μαζί μας ώθησε σε αυτήν την εκδήλωση που θα αρέσει και στον κόσμο.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στις 21:00, θα δοθούν οι τελευταίες παραστάσεις.

Παρακολουθήστε δηλώσεις και ένα απόσπασμα από την θεατρική παράσταση, όπως την κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net