Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το σκουπιδαριό προκαλεί τους δημότες στα Φιλιατρά

Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες πολιτών για την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στα Φιλιατρά, αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Τριφυλίας. Πρόσφατες είναι οι εικόνες με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους με το σκουπιδαριό να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων που ζητούν τα αυτονόητα.

Το φαινόμενο δεν είναι των τελευταίων ημερών, καθώς όπως ανέφεραν στο filiatranet κάτοικοι των Φιλιατρών, αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό με την μη αποκομιδή απορριμμάτων να ξεπερνάει ακόμη και τις έξι ημέρες σε κάποιες γειτονιές της πόλης. Σημερινές όμως εικόνες δείχνουν ότι έως έναν βαθμό την ευθύνη την έχουμε και εμείς οι ίδιοι, όχι τόσο όσο αφορά τα σκουπίδια, αλλά περισσότερο για όλα τα υπόλοιπα που για την δική μας διευκόλυνση τα αποθέτουμε έξω από τους κάδους των σκουπιδιών, κυρίως κλαδιά (επειδή αποφασίσαμε λόγω εποχής να καθαρίσουμε τον κήπο μας), και μεταξύ τους και άλλα διάφορα άχρηστα αντικείμενα.

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας απευθύνονται στο Δήμο για την απομάκρυνσή τους, ίσως ελάχιστοι, χωρίς όμως κάποιες φορές να βρουν την ανάλογη ανταπόκριση. Εδώ πρέπει εσείς να μας πείτε, το κατά πόσο δουλεύει αυτή η υπηρεσία του Δήμου μας στα Φιλιατρά. Ότι όμως και αν ορίζει ο Νόμος για την απομάκρυνσή τους, δεν δικαιολογείται να παρουσιάζουμε τέτοιες εικόνες, προφασιζόμενοι την ευθύνη των άλλων και όχι την δική μας.


Πηγή : kyparissiotis