Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Εκδήλωση για το DNA από το ΓΕΛ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα "η έλικα της ζωής μας" με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη δημοσίευση της δομής του DNA από τους Watson & Crick στις 25 Απιριλίου 1953.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών και κατοίκων των Γαργαλιάνων, ενώ την έναρξή της χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος τριφυλίας κος Ανδρινόπουλος Ευστάθιος.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, κατά την είσοδό τους, να παρατηρήσουν μαθητές του Λυκείου να πραγματοποιούν πείραμα απομόνωσης dna από φυτικά κύτταρα, ενώ παρατήρησαν χρωμοσώματα ανθρώπου μέσα από οπτικά μικροσκόπια με την καθοδήγηση των μαθητών. Τέλος σε αρκετούς από τους μικρούς επισκέπτες μοιράστηκαν απλά ζωγραφιστά μοντέλα DNA.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση της εργασίας μαθητών της Β΄Λυκείου με τον τίτλο "η έλικα της ζωής μας" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων από την Αθήνα κος Θάνος Καψάλης "ταξίδέψε" τους παρευρισκόμενους στα μονοπάτια της σύγχρονης Βιολογίας και των επιτευγμάτων της./

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με το μουσικοχορευτικό δρώμενο που είχαν ετοιμάσει μαθήτριες της Α και Β Λυκείου με θέμα την αντιγραφή του DNA.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της πολύ όμορφης βραδιάς και τους "δικούς μας" καθηγητές του Λυκείου Γαργαλιάνων που είχαν την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης Καλογεροπούλου Χριστίνα και Κούρδογλου Νίκο.


Πηγή : filiatra net