Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΚΑΚ: Για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας ή για ρούχα και «αξεσουάρ»;

Του Μιχάλη Αντωνόπουλου

Οι επισκέψεις στην αγορά της πόλης είναι συχνές και ιδιαίτερα ευχάριστες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι εξίσου έντονο και ζωηρό, ιδιαίτερα την Τετάρτη και το Σάββατο. Πρόσφατα όμως παρατηρήθηκε να…

…έχει δοθεί άδεια στους αίθριους χώρους και στις μικρές αυλές που υπάρχουν. Δημιουργείται μια άλλη παράδοξη εικόνα από πραγματευτές που δεν σχετίζεται με το ύφος και την εμπορική χροιά της λαϊκής αγοράς που χρόνια επισκεπτόμαστε για τις διατροφικές μας ανάγκες.

Ίσως για τη δημοτική αρχή να είναι επιλογή για επιπλέον έσοδα στην ήδη καταχρεωμένη και πολύπαθη ΚΑΚ ΑΕ, αλλά σίγουρα όμως δεν είναι η εικόνα που περιμένουν να αντικρύσουν οι επισκέπτες, έμποροι και προμηθευτές. Σπάνια θα συναντήσει κανείς τέτοιου τύπου εμπόριο εντός του στεγασμένου χώρου δημοτικής λαϊκής αγοράς. Μια εμπορική δραστηριότητα με ρούχα και άλλα που είναι αμφίβολο αν ταυτίζονται με τη λειτουργία και τη φιλοσοφία μίας αγοράς διατροφικών προϊόντων παραγωγών.

Ελπίζουμε το συμβούλιο της αγοράς σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τον εμπορικό σύλλογο της πόλης μας, να διευθετήσει το θέμα. Υπάρχει κίνδυνος σύντομα να υποβαθμιστεί ο χώρος και η αγορά να είναι παρελθόν για πολλούς Καλαματιανούς, που άλλα περιμένουν να αγοράσουν και να προμηθευτούν και όχι να συμπληρώσουν την «γκαρνταρόμπα» τους. Το αντικείμενο της αγοράς είναι συγκεκριμένο και η μετατροπή της σε παζάρι παντός τύπου εισαγόμενου εμπορεύματος, συμπαρασύρει ότι καλό έχει να προσφέρει ο Μεσσήνιος παραγωγός.

*Η φωτογραφία του περασμένου Σαββάτου δείχνει το πώς οραματίζεται το μέλλον της αγοράς η δημοτική αρχή. Συμφωνούν ο εμπορικός σύλλογος και οι παραγωγοί!!!


Πηγή : kalamata journal