Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το Μουσικό Σχολείο παρουσιάζει στην Ιταλία παραδοσιακά τραγούδια

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SAN NICANDRO

Μοναδική και πάρα πολύ χρήσιμη η εμπειρία που θα αποκομίσουν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι βρίσκονται στο San Nicandro της Ιταλίας για να παρουσιάσουν τραγούδια της λαϊκής ελληνικής παράδοσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Μαθητικού Φεστιβάλ…

Την Ελλάδα εκτός από το Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας θα εκπροσωπήσει και ένα σχολείο από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Πάντως το ταξίδι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στην Ιταλία, στην πόλη San Nicandro που βρίσκεται κοντά στο Μπάρι, πραγματοποιήθηκε με δυσκολία, καθώς γονείς μαθητών δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντική η αρωγή χορηγών, όπως της Costa Navarino, του φροντιστηρίου της Καλαμάτας «Συν» (Γιάννης Τσετσέκος και Λένα Βρατσίστα), της εταιρίας Παπαδημητρίου κ.ά.

Τους μαθητές συνοδεύει η διευθύντρια του σχολείου, Άννα Φραγκιά, με τον υποδιευθυντή και καθηγητή μουσικής Διονύση Κοτταρίδη, όπως και τον καθηγητή Παντελή Καραματσούκη. Οι μαθητές θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια Ολμάζ, Τα ξύλα, Όσο βαρούν τα σίδερα, Ο αρχοντογιός. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Παντελής Καραματσούκης.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal