Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πετυχημένο το 21ο Κύπελλο Καλαμάτας στη ρυθμική γυμναστική

Με επιτυχία, την οποία μαρτυρεί και η αθρόα προσέλευση κοινού, διεξήχθησαν οι αγώνες του 21ου Κυπέλλου Καλαμάτας στη ρυθμική γυμναστική από τις 12 μέχρι τις 14 Απριλίου, καθώς και η παράλληλη διοργάνωση των διασυλλογικών αγώνων μεταξύ ελληνικών συλλόγων. Εξήντα αθλήτριες από 13 χώρες αγωνίστηκαν στο παγκοσμίου φήμης Κύπελλο Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε για 21η συνεχόμενη χρονιά.


Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα» και τους διοργάνωσαν η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας και ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας. Η τελετή λήξης διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου και περιέλαβε τις απονομές στις νικήτριες.

Από ελληνικής πλευράς, πολύ πετυχημένες παρουσίες κατέγραψαν η Βαρβάρα Φίλιου που κατετάγη 3η στο σύνθετο ατομικό, 1η στην κορδέλα, 2η στην μπάλα και 3η στις κορίνες και η Κορίνα Αλευρογιάννη που ήρθε 6η στο σύνθετο ατομικό, 5η στη μπάλα, 8η στις κορίνες και 5η στο στεφάνι.


Σημειώνεται πως έγιναν και διασυλλογικοί φιλικοί αγώνες όσον αφορά στις παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες, με τη συμμετοχή 20 συλλόγων και 125 αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Από την Καλαμάτα, κατέκτησαν μετάλλια αθλήτριες του ΦΟΚ και συγκεκριμένα η Μυρτώ Αθανασουλάκη που κατέλαβε τη 2η θέση στο σύνθετο ατομικό και την 1η στο στεφάνι και στις κορίνες, όπως και την 4η στην μπάλα, καθώς και η Έφη Ρεμπάκου, που ήρθε 1η στο ελεύθερο, 4η στο σύνθετο ατομικό, 8η στο σχοινάκι και 10η στην μπάλα. Επίσης, η Φωτεινή Μπάκα κατετάγη 9η στο σύνθετο ατομικό, 6η στο ελεύθερο, 7η στην μπάλα και 7η στο σχοινάκι.


Πηγή : news messinia