Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βραβείο ποίησης «Μ. Πολυδούρη»

Τα Ε΄ Πολυδούρεια / 2013, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20:00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔηΠεΘε Καλαμάτας.

Ηταν αφιερωμένα στην ποιήτρια Μελισσάνθη, με κεντρική ομιλήτρια την Πέρσα Αποστολή, Διδάκτορα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Μελισσάνθη, η φωνή της υπαρξιακής ποίησης». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν με το ταλέντο, τις απαγγελίες και τη μουσική τους. Το Βραβείο Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» για το έτος 2012 σε δύο πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές και συγκεκριμένα:

  • Στη Χρύσα Βλάχου, για την ποιητική συλλογή της «Τροπή» των εκδόσεων Θερμαϊκός, η οποία διακρίνεται για την πολύ καλή χρήση της γλώσσας, τον υπαρξιακό και φιλοσοφικό της προβληματισμό, καθώς και το πυκνό ποιητικό της ύφος
  • Στον Θάνο Πάσχο, για την ποιητική συλλογή του «Έρως Ονειρευόμενος» των εκδόσεων Γαβριηλίδη, η οποία διακρίνεται για την ποιητική ευαισθησία της, το ιδιαίτερα λυρικό και ερωτικό κλίμα, καθώς και το λιτό, περιεκτικό ύφος της.

Πηγή : messinia portal