Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βιωματικό σεμινάριο με θεατρική παράσταση στην Κυπαρισσία

ΕΝΑ βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους του θίασου Αβάντι στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Η εισηγήτρια Κέλλυ Σταμουλάκη μίλησε για την αξία του θεατρικού παιχνιδιού ως εργαλείο στην εκπαίδευση ενσωματώνοντας την τέχνη με την εκπαίδευση παρουσιάζοντας το παραμύθι που είναι άρρηκτα δεμένο με την παρουσίαση αυτή. Η κα Σταμουλάκη τόνισε ότι "Προχωρήσαμε στο εγχείρημα αυτό, έχοντας την πεποίθηση και τη βαθιά γνώση ότι το θέατρο, όταν αξιοποιείται από την εκπαίδευση, επιδρά απελευθερωτικά και λυτρωτικά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, εντείνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, διευρύνοντας τα πεδία των δραστηριοτήτων τους και ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλο-εμπιστοσύνης.

Η σχολική εκπαίδευση μπορεί ν’ αλλάξει μορφή μέσα από μια διαδικασία που θα δίνει την ευκαιρία στον καθένα ν’ αναζητήσει τον ρόλο που του ταιριάζει καλύτερα, διερευνώντας και διευρύνοντας τα όριά του, ανακαλύπτοντας τελικά δεξιότητες που δεν γνώριζε". Πρόσθεσε ότι "από την πλευρά μας, στην προσπάθεια αυτή, θα επιδιώξουμε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων να δώσουμε τους βασικούς άξονες ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης στο χώρο του σχολείου από τους μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών από το χώρο του θεάτρου" ενώ στο έργο που παρουσιάστηκε τη Πέμπτη σε μαθητές των Δημοτικών της Κυπαρισσίας σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

ΟΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος μιλώντας αποκλειστικά στο Ράδιο Κυπαρισσία 936, εξήγησε ότι το συναίσθημα προς τα παιδιά είναι δεδομένο τα οποία αποτελούν την σπίθα της ζωής με την παράσταση "Ο Ζέφυρος και η Γαλάζια" ενώ ο ίδιος μετενσαρκώνει τους ρόλους που αφηγείται. Επίσης μίλησε για την πρωτοβουλία η οποία κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την ανταπόκριση του κοινού να είναι πραγματικά μεγάλη, ενώ υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας στην χώρα μας.

Για αυτό ανέλυσε λέγοντας ότι έχει εντυπωσιαστεί από τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά τα οποία περιβάλλουν οι δάσκαλοι με αγάπη με το επίπεδο διανόησης να είναι υψηλό και αυτό αποτελεί μια διέξοδο από το βούρκο των προβλημάτων. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα, ενώ οι δάσκαλοι συμμετείχαν ενεργά στη παρουσίαση του σεμιναρίου λαμβάνοντας δωρεάν έναν αντίτυπο βιβλίου για τη δημιουργία σχολικών θεατρικών παραστάσεων.


Πηγή : radio 936