Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γενικό ξεπούλημα μέχρι και το Δικαστικό Μέγαρο στα προς αξιοποίηση «φιλέτα»

ΟΛΑ «ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ»

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο… Στα προς αξιοποίηση «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου έχει περιληφθεί και το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας αλλά και άλλα ακίνητα στη Μεσσήνια!

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αλλά και ανησυχία! Αύριο μάλιστα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για αυτό το απρόσμενο νέο. Λέτε να ανακοινώσει την πραγματοποίηση εράνου ώστε το Δικαστικό Μέγαρο να το πάρουν οι δικηγόροι;

Σήμερα ο ιστότοπος Kapital δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα 3.151 ακίνητα του δημοσίου που προτείνονται σε ιδιώτες για αξιοποίηση. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 15 ακίνητα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και ακίνητα στους Δήμους Μεσσήνης, Τριφυλίας και αλλού.

Σύμφωνα με το Kapital, «ο στόχος είναι πολύ υψηλός, έστω και στο… μέλλον: η άντληση εσόδων 20 - 28 δισ. ευρώ έως και μετά το 2020. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν δοθεί στους δανειστές κατά την προηγούμενη αξιολόγηση (και ενδεχομένως πλέον να έχουν τροποποιηθεί) στο άμεσο μέλλον, έως το τέλος του 2014 από ακίνητη περιουσία αναμενόταν έσοδα 1,67 δισ. ευρώ και μελλοντική απόδοση 2 δισ. ευρώ».

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal