Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ιδρυονται φυλακες στη Μεσσηνια;

Στο προσκήνιο βρίσκονται εκ νέου οι φυλακές. Το θέμα έχει ανακινηθεί τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία, που δείχνει να θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κατασκευή υψίστης ασφαλείας φυλακών. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως για παράδειγμα ο Δικηγορικός

Σύλλογος, θεωρούν ότι η Μεσσηνία έχει προβάδισμα έναντι της Αρκαδίας και οι θέσεις που έχουν προταθεί πληρούν τις αντικειμενικές συνθήκες και είναι καλύτερες για την ίδρυση φυλακών. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη ενώ η κινητικότητα των Μεσσήνιων θα συνεχιστεί και θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Βενιζέλο. Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι υπάρχουν 4 Εφετεία στην Ελλάδα που δεν εξυπηρετούνται από σωφρονιστικό κατάστημα εντός των ορίων τους και ένα από αυτά είναι και της Καλαμάτας.

Ένα βασικό πλεονέκτημά της Μεσσηνίας είναι η ύπαρξη Εφετείου στην Καλαμάτα, και αυτό γιατί όπως λένε το ένα συμπληρώνει το άλλο και όπου υπάρχει Εφετείο υπάρχει και φυλακή, ενώ η Αρκαδία υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου όπου υπάρχουν φυλακές.


Πηγή : kyparissia news