Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Μαθητικό φεστιβάλ, Πρωτομαγιάτικη απεργία, εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη

ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τη μαζική συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τις επόμενες ημέρες, ζήτησαν στελέχη του κόμματος. Την Παρασκευή θα γίνει το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, την 1η Μάη απεργιακή κινητοποίηση και στις 10 Μάη εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών…

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, η γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Αγγελική Ζαφείρη και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Γιάννης Γαλανόπουλος, παρουσίασαν τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Ο Νίκος Κουτουμάνος είπε ότι «η 9η Μάη είναι η μέρα που γιορτάζεται η αντιφασιστική νίκη των λαών, το τσάκισμα του φασισμού από τον κόκκινο στρατό. Είναι μια μέρα που προκαλεί αλλεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις της, που επιδιώκουν να την διαγράψουν από την μνήμη των λαών, να την υποβαθμίσουν». Για την επέτειο αυτή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν στις 10 Μάη, στην κεντρική πλατεία, στις οκτώ το βράδυ, μεγάλη πολιτική και πολιτιστική συγκέντρωση. Ο Νίκος Κουτουμάνος είπε ακόμη ότι «θα τιμήσουμε και να θυμηθούμε τους λαϊκούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, πολλοί από αυτούς ήταν πρωτοπόροι κομμουνιστές που έδωσαν και την ζωή τους ακόμα για να χτυπήσουν τους Γερμανοιταλούς φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους για μια λεύτερη κοινωνία. Καλούμε μαζικά να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Με την συμμετοχή τους να δώσουν απάντηση στην διαστρέβλωση της Ιστορίας από το σύστημα, τις κυβερνήσεις τους και το πιο συστημικό κόμμα που πρωτοστατεί στην παραχάραξη της Ιστορίας τη Χρυσή Αυγή. Ο λαός τσάκισε το φασισμό την δεκαετία του ’40 και θα το ξανακάνει. Ο λαός πρέπει να απομονώσει σήμερα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Κανείς να μην έχει αυταπάτες, το σύστημα προωθεί την Χρυσή Αυγή όπως προώθησε και τον Χίτλερ στη Γερμανία, που όντας κοινοβουλευτικό κόμμα έψηνε τον κόσμο στους φούρνους».

Η Αγγελική Αγγελική σημείωσε ότι το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ θα γίνει την Παρασκευή, στις οκτώ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, με σύνθημα το στίχο του Μπρεχτ, «Άλλαξε τον κόσμο: Το 'χει ανάγκη». Απευθυνόμενη στους νεολαίους είπε μεταξύ άλλων: «Σε καλούμε να έρθεις να ακούσεις τι λέει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σου λέμε την αλήθεια. Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος, δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας. Έλα με την ΚΝΕ, την επαναστατική νεολαία του ΚΚΕ, έλα στον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της σοσιαλιστικής. Έλα στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ να συζητήσουμε, να δημιουργήσουμε, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε πολύμορφα και ζωντανά την "πολιτική οικονομία"».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικό σκετς ενάντια στο φασισμό-ρατσισμό, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, τουρνουά σκάκι. Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών από σχολεία της πόλης που δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Ο Γιάννης Γαλανόπουλος ανακοίνωσε ότι η απεργιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ για την 1η Μάη θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 10 το πρωί. Όπως σημείωσε, «τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. Απεργούμε! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή. Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων, που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας. Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς. Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσοι πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Να δυναμώσει το μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών στη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια, να ανοίγει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές.

Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης! Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας».

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal