Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Καθαρισμός στην Μπούκα Μεσσήνης με συμμετοχή σχολείων και εθελοντών

Επιτυχία σημείωσε χθες η συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στην Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια «Let's do it Greece 2013». Ο Δήμος Μεσσήνης υλοποίησε τη δράση αυτή στην παραλία της Μπούκας με τη συμμετοχή παιδιών από το 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Μεσσήνης, 1ο και 2ο Γυμνάσια Μεσσήνης, το ΕΠΑΛ Μεσσήνης και μελών του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα συλλέχθηκαν συνολικά 40 σακούλες με απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά. Φέτος, η δράση είχε τον τίτλο «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα» με ημερομηνία διεξαγωγής την 14η Απριλίου και πράγματι μέσα σε μία ημέρα η δράση αυτή είχε αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το κέφι και την προθυμία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της δράσης και τόνισε, ότι μέσα από τέτοιου είδους δράσεις ευαισθητοποιείται ο κόσμος και ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση, με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον και σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, υπεύθυνος για την διοργάνωση της δράσης, επισήμανε την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων μας σε αντίστοιχες δράσεις και ανέδειξε τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους δασκάλους που συνόδευσαν τα παιδιά και ευχήθηκε τις επόμενες χρονιές οι ανάλογες δράσεις να προσελκύουν ολοένα και περισσότερους. Ενεργό παρόν στη δράση είχαν ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και η Πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Ελένη Τσέλιου.


Πηγή : pelops news