Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Νίκος Καλογερόπουλος μιλάει στο FiliatraNet για το "Τρενοτεχνείο"

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον Φιλιατρινό Νίκο Καλογερόπουλο και την παρέα του, οι εργασίες στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία για το "Τρενοτεχνείο".

Είναι ένα όνειρο ζωής για τον αγαπητό Καλόγερα, που όπως είπε στο filiatranet, γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια και συνδέει την ιστορία του τρένου με την μουσική και το θέατρο.

Μας ξεκαθάρισε ότι δεν μου ήρθε τώρα στα εξήντα μου να τη δω επιχειρηματίας για να κερδίσω εδώ στην επαρχία και αυτό το γνωρίζει καλά ο κόσμος και ο καθένας βοηθάει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Θα ήμουν ανόητος αν μου πέρναγε κάτι τέτοιο από το μυαλό, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που είναι γονατισμένος ο κόσμος. Μας τόνισε ότι είναι κάτι που θα γίνει για την περιοχή και είναι δικό σας, δεν είναι δικό μου.

Σημαντική όμως είναι και η βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος, σε όλο αυτό που προσπαθούμε να στήσουμε εδώ, μας ανέφερε. Το κτίριο του αμαξοστασίου θα γίνει χώρος για παραστάσεις και μουσική, ενώ η παλιά αποθήκη θα μετατραπεί σε παραδοσιακό μπακάλικο με γνήσια και καθαρά προϊόντα από τους ντόπιους παραγωγούς.


Κάτω από τους ευκαλύπτους θα δημιουργηθεί παιδική χαρά, ώστε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες να φέρνουν εκεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, μας εξήγησε, εάν δεν συνδυάζαμε το πνεύμα, την ψυχή και την ύλη, θέλοντας να τονίσει την προσφορά της Μπέσσυς Πλέτσα και του Αλέκου.

Βέβαια ο Καλόγερας μας αποκάλυψε ότι εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, έχει ονειρευτεί κάτι τέτοιο για την περιοχή της Τριφυλίας και η αρχική του προσπάθεια και σκέψη ήταν να υλοποιηθεί στο Στόμιο των Φιλιατρών, όμως οι συνθήκες τότε δεν το επέτρεψαν.

Ενώ η 21η Ιουνίου είχε αρχικά οριστεί σαν η ημερομηνία που θα λειτουργήσει το "Τρενοτεχνείο", όπως όλα δείχνουν θα είμαστε γύρω στα τέλη Μαϊου έτοιμοι και σας περιμένουμε.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net