Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Casus Belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μείωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού

Αδιαπραγμάτευτη παραμένει η στάση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση στο σύνολο της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά τις ανακοινώσεις ότι η συμφωνία παραχώρησης, στην οποία κατέληξε το Υπουργείο, προβλέπει την κατασκευή της μέχρι την Πάτρα, μεταθέτοντας την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα για αργότερα.

Έγκαιρα είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις και είχαμε διατυπώσει την πρόθεσή μας να κινηθούμε ακόμα και νομικά στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να εξασφαλίσουμε την τήρηση της σύμβασης παραχώρησης, όπως αυτή ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί αναμφισβήτητα καταλύτη για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής και της Πελοποννήσου, όπως επίσης για την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο οδικός αυτός άξονας έχει χαρακτηριστεί διευρωπαϊκό δίκτυο, ακριβώς λόγω της σύνδεσής του με τον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα στην Τσακώνα, και ως τέτοιος έχει αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί. Η πρόσφατη αυτή απόφαση αναιρεί ουσιαστικά το χαρακτηρισμό αυτό, στερώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη νομιμοποίηση χρηματοδότησής του.

Θα υπερασπίσουμε σταθερά το δικαίωμά μας για την εφαρμογή του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου αποτελεί ο οδικός αυτός άξονας, αλλά και τη σύνδεση της Περιφέρειάς μας με τα υπόλοιπα διευρωπαϊκά δίκτυα.


Πηγή : filiatra news