Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δεύτερη νύχτα έντασης στην Πάτρα

Ένταση ξέσπασε και πάλι στην Πάτρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς το αστυνομικό μέγαρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την στάση της ΕΛ.ΑΣ. στα χθεσινά επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα 18 προσαγωγές και μία σύλληψη στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Υψηλών Αλωνίων. Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, σύμφωνα με το patrastimes.gr λίγη ώρα μετά τη 01:00 αποχώρησε από το Αστυνομικό Μέγαρο, αφού πρώτα πέταξε πέτρες προς το κτίριο και έβαλε φωτιά σε κάδους.

Αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου. Θυμίζουμε πως τα επεισόδια ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ομάδα ατόμων από τον αντεξουσιαστικό χώρο πέρασε έξω από κατάστημα εστίασης που βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο οποίο θεωρεί ότι συχνάζουν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο. Οι αντεξουσιαστές φεύγοντας από την πλατεία συγκεντρώθηκαν έξω από το «Μαραγκοπούλειο» κτίριο που τελεί υπό κατάληψη.

Αμέσως μετά επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι αντεξουσιαστές άναψαν και πάλι φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ένταση εκτονώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χθεσινά επεισόδια έχουν σημειωθεί φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Πηγή : newsmessinia