Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ανάπτυξη αλλά χωρίς Μεσσηνία για την Πελοποννησο

Η Μεσσηνία απουσιάζει από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” για την εκδήλωση που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Invest in Greece. Σε αυτή το βάρος δόθηκε στη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Παράλληλα προβλήθηκαν τα λιμενικά έργα τουριστικής ανάπτυξης που γίνονται ή προγραμματίζονται σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα. Με τη Μεσσηνία πάντα απούσα.

Σε πολιτικό μετατρέπεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση του σχεδίου από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, σχέδιο που προωθείται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Μόλις το υπουργείο Ανάπτυξης δώσει το «πράσινο φως» θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για το έργο, μέσα από το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να προσελκύσει πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και παράλληλα να μετατρέψει την περιοχή σε κέντρο εμπορευματικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική τεχνική μελέτη που έχει εκπονήσει η καναδική εταιρεία IBI Group και τα βασικά σημεία της οποίας παρουσιάστηκαν χθες από τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Αντούλιο Ρικέτα, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η “Invest in Greece” ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 70-90 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία του εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε 1,5-2,5 εκατ. ευρώ ετησίως


Πηγή : radio 936