Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η Αντζέλικα από την Πελοπόννησο που κατέκτησε την ΝΑΣΑ

Εναν άνθρωπο–ρομπότ στέλνει η NASA στο Διάστημα για να εντοπίσει νέους πλανήτες, «φιλικούς» στον άνθρωπο. Το διαστημόπλοιο περνά μέσα από γαλαξιακές… σκουληκότρυπες και τελικά φτάνει στον Άρη. Η είδηση δεν είναι – προς το παρόν – πραγματική. Αποτέλεσε όμως την ιστορία του κόμικς, το οποίο σχεδίασε η νεαρή από το Αργος και της έδωσε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της NASA. Οταν ήταν έξι ετών, έπαιζε, όπως και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της, με πλαστελίνες. Ωστόσο, δεν έφτιαχνε καραβάκια, ανθρώπινες φατσούλες ή σπιτάκια, όπως τα υπόλοιπα παιδιά.

Αντίθετα, η Αντζέλικα – όπως συνηθίζουν να τη φωνάζουν οι δικοί της και οι φίλοι – κατασκεύαζε με πλαστελίνη πολύπλοκα σχέδια για την ηλικία της. Ενα από αυτά ήταν και ο Χριστός πάνω στον σταυρό. Οι λεπτομέρειες, όπως θυμάται η οικογένειά της, ήταν εντυπωσιακές: είχε φτιάξει με την πλαστελίνη ακόμη και τα καρφιά αλλά και το Αγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού. Γεννήθηκε στην Τρίπολη, όπου και έμεινε με τους γονείς και τη μικρότερη αδελφή της μέχρι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν η οικογένεια Μέρου μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στο Αργος. Από νωρίς οι γονείς της είχαν εντοπίσει το ταλέντο στο σχέδιο της μικρής Αντζέλικας. Είχε, όμως, και τα ανάλογα γονίδια, λένε φίλοι: η ιταλίδα μητέρα της, Γκαμπριέλα, είναι μουσικός ενώ ο πατέρας της, πολιτικός μηχανικός. «Νομίζω ότι έχω επηρεαστεί περισσότερο από τη μητέρα μου.

Εκείνη άλλωστε είναι ο άνθρωπος που με καταλαβαίνει απόλυτα στο καλλιτεχνικό κομμάτι και με έχει παρακινήσει να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα: να σχεδιάζω», λέει η μαθήτρια της Β’ Λυκείου στο 3ο Λύκειο Αργους. Στα σχολικά βιβλία της δεν υπάρχει σελίδα που να μην την έχει ζωγραφίσει ή να μην έχει πάνω έστω και μία γελοιογραφία της. «Είναι αυθόρμητο. Δεν μπορώ να σταματήσω. Οπου κι αν είμαι, θέλω να σχεδιάζω, το χέρι μου αυτόματα κάνει τις κινήσεις. Οταν είμαι έξω με φίλους ή στον κινηματογράφο, παρατηρώ τους ανθρώπους, παίρνω ιδέες και θέλω αμέσως να τις αποτυπώσω στο χαρτί». Ιδέες παίρνει ακόμη και από τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας και τα μυθιστορήματα που διαβάζει, αφού ζωγραφίζει τους πρωταγωνιστές έτσι όπως η ίδια τους έχει φανταστεί.


Πηγή : kalamata news