Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προορισμός 3ήμερων σχολικών εκδρομών η Μεσσηνία - Κάθε χρόνο και περισσότερα σχολεία από την Αττική

Σε καλά επίπεδα βρίσκεται ο μαθητικός τουρισμός για την Καλαμάτα και οι προοπτικές για την ανάπτυξή του είναι ευνοϊκές. Τον Απρίλιο η μεσσηνιακή πρωτεύουσα αποτελεί προορισμό 3ήμερων εκδρομών σχολείων της Αττικής, για μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου.

Αυτό το τριήμερο στην Καλαμάτα βρέθηκαν μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης και το 3ο Λύκειο Αχαρνών. Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλης την Παρασκευή και το Σάββατο, πήγαν σε κλαμπ και εστιατόρια και χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Ιστορικό Κέντρο και το Κάστρο της Καλαμάτας. Οπως μας είπαν, πριν έρθουν στην Καλαμάτα επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία και το Σάββατο βρέθηκαν στη Μεθώνη και την Πύλο, ενώ στην επιστροφή για την Αθήνα είχε προγραμματιστεί στάση στο Ναύπλιο.

Τα παιδιά από το Μενίδι και την Παλλήνη μας μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την Καλαμάτα. Τους άρεσαν η παραλία και το Πάρκο Σιδηροδρόμων και μας είπαν ότι θα ήθελαν να ξανάρθουν στην Καλαμάτα. «Λεφτά να υπάρχουν και θα ξανάρθουμε», μας επεσήμανε ένας μαθητής από το Μενίδι, ενώ ένας άλλος από την Παλλήνη παρατήρησε: «Αν δεν ήταν οι καθηγητές, θα μπαίναμε στη θάλασσα».

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικούς από το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και 27ο Λύκειο Αθηνών που πραγματοποιούν τριήμερες εκδρομές στην περιοχή της Τριφυλίας καλωσόρισε χθες το πρωί η δημοτική αρχή Τριφυλίας με πρωτοβουλία του αρμόδιου για θέματα παιδείας συμβούλου Γιάννη Μερκούρη. Οι μαθητές το τριήμερο που μας πέρασε έμειναν στο Καλό Νερό, στο ξενοδοχείο "Messina Μare". Η συγκεκριμένη μονάδα έχει κάνει επαφές με τουριστικούς πράκτορες που ειδικεύονται στον σχολικό τουρισμό.

Οπως τόνισε ο κ. Μερκούρης, ο σχολικός τουρισμός είναι ένα τομέας από τον οποίο η περιοχή μπορεί να έχει προσδοκίες. Μιλώντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους καλωσόρισε στην περιοχή αναφερόμενος στην ιστορία της, ενώ προσέφερε βιβλία της περιοχής για τις βιβλιοθήκες των σχολείων τους.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο κ. Μερκούρης σημείωσε: «Σαν Δήμος Τριφυλίας είμαστε ενθουσιασμένοι από το ότι η περιοχή μας άρχισε να γίνεται επισκέψιμος χώρος από τον μαθητικό τουρισμό. Ηδη στο ξενοδοχείο αυτό έχουν φιλοξενηθεί 4 σχολεία μέχρι τώρα και ευελπιστούμε ότι και τις επόμενες σχολικές χρονιές θα δεχόμαστε πολλά σχολεία. Ο μαθητικός τουρισμός είναι σημαντική πηγή πλούτου, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει οι μαθητές που θα έρθουν εδώ να γνωρίσουν όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές του τόπου -οι οποίες είναι άπειρες και απείρου κάλλους- αλλά να γνωρίσουν και τα πολιτιστικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή μας. Από τον σχολικό τουρισμό έχουμε μεγάλες προσδοκίες διότι είναι οργανωμένα γκρουπ οι μαθητές που αφήνουν αρκετά έσοδα στην περιοχή, αλλά -όπως είπα- κυρίως μας ενδιαφέρει οι μαθητές να γνωρίσουν τον τόπο μας».

Να σημειώσουμε ότι στο καλωσόρισμα παραβρέθηκαν ακόμη οι διευθυντές του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Κυπαρισσίας Ευάγγελος Αντωνόπουλος και Μάτα Μπαρτζελιώτη αντίστοιχα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου, καθηγητές και μαθητές.

Γ.Σ. - Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online