Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τοπικές οργανώσεις Δ. Τριφυλίας ΣΥΡΙΖΑ για την Ελαία- Μ.Πέμπτη το 3ο Δημοτικό Συμβούλιο

Ε­δώ και μέ­ρες ζού­με α­πί­στευ­τες στιγ­μές πο­λι­τι­κού σου­ρε­α­λι­σμού. Α­να­φε­ρό­μα­στε στην συ­ζή­τη­ση για την πε­ρι­ο­χή N­A­T­U­RA της πε­ρι­ο­χής του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που, την «ε­πέν­δυ­ση Ν.Κό­τι­νος» και στον κα­ται­γι­σμό «συ­νε­δρι­ά­σε­ων – δι­α­βου­λεύ­σε­ων». Η συ­ζή­τη­ση στο Δημ.Συμ­βού­λιο και στην σύ­σκε­ψη που α­κο­λού­θη­σε, κα­τέ­δει­ξε ο­ρι­σμέ­να κρί­σι­μα ζη­τή­μα­τα:

1. η μο­νό­το­να ε­πα­να­λαμ­βα­νό­με­νη πί­στη στην «νο­μι­μό­τη­τα, στο σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον και στην α­νά­πτυ­ξη», που πολ­λοί α­πό μέ­ρους της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής ορ­κί­ζον­ταν ή­ταν προ­σχη­μα­τι­κή. Δεν μπή­καν στον κό­πο να μας ε­ξη­γή­σουν ό­τι η «ε­πέν­δυ­ση» (εμ­πό­ριο το χα­ρα­κτή­ρι­σε Δημ.Σύμ­βου­λος, r­e­al e­s­t­a­te άλ­λος) βρί­σκε­ται «στον πυ­ρή­να προ­στα­τευ­ό­με­νης πε­ρι­ο­χής N­A­T­U­RA» (αμ­μο­θί­νες, πα­ρά­κτια βλά­στη­ση, δά­σος πεύ­κης).

2. έ­γι­νε πα­νη­γυ­ρι­κά αν­τι­λη­πτό ό­τι την προ­στα­σί­α της πε­ρι­ο­χής δεν την ε­πι­ζη­τούν δυ­ο – τρεις γρα­φι­κοί αλ­λά με­γά­λο κομ­μά­τι της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας, το ο­ποί­ο αν­τι­δρά στην τσι­μεν­το­ποί­η­ση μιας μο­να­δι­κής πε­ρι­ο­χής, αν­τι­δρά στην δι­α­φαι­νό­με­νη με­θο­δευ­μέ­νη «ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση» του «ε­πεν­δυ­τή» α­πό τον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό και το πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό.

Η πε­ρι­βό­η­τη «σύ­σκε­ψη» με Υ­ΠΕ­ΚΑ, Γεν. Γραμ­μα­τέ­α Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης κ. Αγ­γε­λά­κα και τον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη κ. Τα­τού­λη μοιά­ζει σαν στη­μέ­νο σκη­νι­κό προ­κει­μέ­νου, ί­σως να κερ­δί­σουν χρό­νο και να δη­μι­ουρ­γή­σουν τε­τε­λε­σμέ­να; Εί­ναι α­δι­α­νό­η­το η κ. Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας του Υ­ΠΕ­ΚΑ που δε­σμεύ­τη­κε εγ­γρά­φως, εκ­προ­σω­πών­τας την Ελ­λη­νι­κή Δη­μο­κρα­τί­α, στην Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση ό­τι θα προ­βεί στην ά­με­ση Α­να­στο­λή Οι­κο­δο­μι­κών Α­δει­ών (με Υ­πουρ­γι­κή Α­πό­φα­ση), να μην δε­σμεύ­ε­ται ό­τι θα το κά­νει ά­με­σα και να μην δε­σμεύ­ε­ται ού­τε για το πε­ρι­ε­χό­με­νο ού­τε για το χρό­νο που θα εκ­δο­θεί το Προ­ε­δρι­κό Δι­ά­ταγ­μα για την προ­στα­σί­α της πε­ρι­ο­χής. Νοι­ώ­θου­με την υ­πο­χρέ­ω­ση α­πέ­ναν­τι στους πο­λί­τες της Τρι­φυ­λί­ας, με­τά την α­να­κοί­νω­ση του βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΕΚΜ Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­ση Πε­τρά­κου και την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση ο­μά­δας βου­λευ­τών του κόμ­μα­τός μας, να ε­νη­με­ρώ­σου­με για τα κά­τω­θι:

το «κτή­μα Παπ­πά» (που ό­πως έ­χει γί­νει δη­μό­σια σα­φές και α­να­φέ­ρε­ται στην α­να­κοί­νω­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­πο­τε­λεί­ται ο­λό­κλη­ρο α­πό αμ­μο­θί­νες και δα­σι­κή έ­κτα­ση) εν­τάσ­σε­ται στον πυ­ρή­να της N­A­T­U­RA και συγ­κε­κρι­μέ­να στην «Πε­ρι­ο­χή Προ­στα­σί­ας της Φύ­σης», ό­πως πε­ρι­γρά­φε­ται στο Σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος και στην ο­ρι­ο­θέ­τη­ση της πε­ρι­ο­χής α­πό την Ο­δη­γί­α 92/43/Ε­ΟΚ. Στην πε­ρι­ο­χή αυ­τή εί­ναι υ­πο­χρε­ω­μέ­νη η Ελ­λη­νι­κή Πο­λι­τεί­α να α­πα­γο­ρέ­ψει κά­θε οι­κο­δο­μι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα (ε­κτός των «νο­μί­μως υ­φι­στα­μέ­νων»­!­!­!­).


Πηγή : radio 936