Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τριφυλία: Καταδικάστηκε μέτοχος εταιρείας σκυροδέματος για υπεξαίρεση 144.000 ευρώ

Σε 4 χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση καταδικάσθηκε ένας μέτοχος εταιρείας σκυροδέματος στην περιοχή της Τριφυλίας, η οποία βρίσκεται σε εκκαθάριση από το 2005.

Ο κατηγορούμενος καταδικάσθηκε για έλλειμμα 144.000 ευρώ που εντοπίσθηκε στο ταμείο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι αφού του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Έλλειμμα στο ταμείο Σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν όταν ο συνέταιρός του πέθανε και η οικογένειά του στράφηκε εναντίον του για υπεξαίρεση.

Όπως κατέθεσαν μάρτυρες, η τιμή του σκυροδέματος και της πρέσας που είχαν πληρώσει διέφερε εκείνης που εμφανιζόταν στα τιμολόγια της εταιρείας: ήταν 14 ευρώ περίπου μικρότερη στα τιμολόγια από αυτή που είχε εισπραχθεί για το μπετόν και 12 ευρώ περίπου για την πρέσα. Η διαφορά την επίμαχη χρονιά του 2005 ήταν 473.130 ευρώ από πώληση μπετόν και 60.560 ευρώ από την πρέσα. Παράλληλα, σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας βρέθηκε έλλειμμα 144.000 ευρώ.

Όπως παρατήρησε εφέτης από την έδρα, ρωτώντας μάρτυρα κατηγορίας, η εταιρεία τηρούσε διπλά βιβλία, έκλεβε την εφορία και αυτό γινόταν πριν από το θάνατο του συνεταίρου, καθώς ήταν τακτική χρόνων. Και γι’ αυτά τα ζητήματα έχει επιληφθεί η αρμόδια εφορία.

Ένοχος
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι με το συνεταίρο του δεν κρατούσαν διπλά βιβλία, αλλά ημερολόγιο και παραδέχθηκε ότι αμφότεροι έπαιρναν χρήματα από το ταμείο της εταιρίας χωρίς να φαίνονται.

Αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης, σημειώνοντας ότι μετά το θάνατο του συνεταίρου του, που γνωρίζονταν από το Δημοτικό Σχολείο, δημιουργήθηκαν προβλήματα με την οικογένειά του. Επίσης είπε ότι το έλλειμμα των 144.000 ευρώ στο ταμείο της εταιρείας είναι λογιστικό και γι’ αυτό την επόμενη χρονιά μειώθηκε.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την αθώωσή του, καθώς, όπως είπε, τα στοιχεία είναι αόριστα.

Τελικά, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να κηρυχθεί ένοχος μόνο για το έλλειμμα που εντοπίσθηκε στο ταμείο της εταιρείας.


Πηγή : tharros news