Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σωτήρια η λιμνοδεξαμενή στο Σελλά για την ορεινή Τριφυλία

ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΤΟ μεγαλύτερο έργο με την αρωγή ιδιώτη που παραχώρησε το οικόπεδό του για την ορεινή Τριφυλία που έχουμε διαπιστώσει ως τώρα αποτελεί η λιμνοδεξαμενή στην περιοχή του Σελλά την οποία επισκεφθήκαμε. Ο ταμιευτήρας νερού δίπλα στον Αρκαδικό ποταμό σε μια μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής όπως εξηγεί ο Δημήτρης Αδαμόπουλος που έχει διατελέσει και Πρόεδρος στο χωριό για 8 χρόνια "αυτό το έργο ξεκίνησε επί εποχής Δράκου και ολοκληρώθηκε με τον κ. Τατούλη έχοντας πλήρη συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειας, παραχώρησα την οικοπεδική έκταση χωρίς αντίτιμο για την υλοποίηση του έργου ενώ έχει χωρητικότητα 7.800 κυβικά μέτρα νερό".

Πρόσθεσε ότι παρότι αφαιρέθηκαν ελιές και καρυδιές το έργο είναι τεράστιας σημασίας για τον τόπο ελπίζοντας ότι βρεθούν μιμητές, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κόσμος "δεν πρέπει να είναι αρνητικός σε δημόσια έργα για 1 μέτρο δρόμο ή για λίγο νερό καθώς το συλλογικό καλό υπερέχει όλων". Ο ταμιευτήρας θα εξυπηρετήσει την περιοχή μέχρι την Κυπαρισσία όταν υπάρχουν ανεμοθύελλες σε περίπτωση που ένα ελικόπτερο χρειαστεί νερό για πυρόσβεση υπογραμμίζοντας ότι ακόμα αρκετοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του έργου. Μάλιστα για τα απομακρυσμένα χωριά Λατζουνάτο,Τριπύλα, Καλογερέσι και άλλα αν δεν υπήρχε η λιμνοδεξαμενή θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο για τις ανάγκες πυρκαγιάς.

Σε ότι αφορά τις ελλείψεις εντοπίζοντας στην κατασκευή ειδικού κρουνού για υδροφόρες και τρακτέρ ενώ χρειάζεται βελτίωση και ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στο έργο από Σελλά προς Ραυτόπουλο ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για τους δυνάμεις που θα έρθουν σε περίπτωση συμβάντος, αλλά και ο δρόμος προς Άνυδρο που χρειάζεται συντήρηση καθώς τμήμα του δρόμου προς Ραυτόπουλο είναι αγροτικός. Τέλος μίλησε για την άμεση παρουσία του Αρκαδικού ποταμού που θα μπορούσε να δημιουργηθούν μικρά φράγματα ενώ το χειμώνα το παρακολούθησε ώστε να δίνει κατεύθυνση στα βρόχινα νερά ενώ εκκρεμεί ένα αποστραγγιστικό έργο για την διοχέτευση των βρόχινων υδάτων...


Πηγή : radio 936